ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μήνυμα Προκόπη Παυλόπουλου από Καλαμάτα: '' Στα Εθνικά μας θέματα δεν θα υπάρξουν ποτέ εκπτώσεις''
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εόρτασε χθες Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, η πόλη της Καλαμάτας, τη πολιούχο της Υπαπαντή. Πλήθος πιστών απ' όλη τη Μεσσηνία, τη Πελοπόννησο και την Ελλάδα κατέφθασαν στη Καλαμάτα για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού στο κέντρο της πόλης.
Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας πραγματοποιήθηκε στις 11:00 μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Ιερισσού Θεόκλητος, Φθιώτιδος Συμεών, Σιατίστης Αθανάσιος, Λήμνου Ιερόθεος, ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο οικοδεσπότης μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον εορτασμό της Υπαπαντής ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τη Βουλή ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος. Επίσης, στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.


Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δήμος Καλαμάτας παρέθεσε γεύμα στη μια το μεσημέρι, στο ''Elite City Resort'', όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για θέματα της επικαιρότητας.

Στην ομιλία του υπογράμμισε το ρόλο του Πατριαρχείου για την Ορθοδοξία, την Χριστιανοσύνη αλλά και ολόκληρη την οικουμένη αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη πατρίδα μας, όπως επίσης και το ρόλο του Ορθόδοξου Χριστιανού που δεν συναρτάται με την άσκηση πολιτικών καθηκόντων καθώς είναι θέμα διαρκούς χρέους. Τέλος, αναφέρθηκε στο μήνυμα της Ορθοδοξίας που είναι πανανθρώπινο και αφορά όλους τους ανθρώπους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μου ήταν εκείνα που διαμορφώθηκαν σ' αυτόν εδώ το τόπο, με τις αρχές και τις αξίες που όλοι γνωρίζουμε. Επομένως θα βρίσκομαι πάντοτε εδώ.Ιδιαίτερη μνεία έκανε για θέματα που αφορούν την ανάγκη υπεράσπισης εθνικών θεμάτων, του εθνικού δικαίου και της ανυπέρβλητης εθνικής κληρονομιάς αλλά και τη παρουσία της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς. 

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος τόνισε πως δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις σε εθνικά θέματα και καταδίκασε τη Τουρκική προκλητικότητα που παραβιάζει κάθε έννοια του εθνικού δικαίου καθώς κραδαίνει το δίκιο του ισχυρού έναντι όλων των κανόνων.

Τέλος, υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναμένει την έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ, κάθε φορά που η Τουρκία παραβιάζει τι διεθνές δίκαιο. 

Παρακολουθήστε την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ''Elite City Resort'':« PREV
NEXT »