ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Με την δραματική ταινία ''Κατακλυσμός'' ανοίγει τις πύλες του το Arcadian Screenings στη Τρίπολη

Τις πόρτες του για το κοινό πρόκειται να ανοίξει τη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, το 5ο Arcadian Screenings που θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου. Δεκάδες ταινίες από την Ευρώπη,την Αμερική, την Ινδία τη Μέση Ανατολή έρχονται για πρώτη φορά ενώπιον του Ακαδικού κοινού. 

Ειδικές προβολές για τα Σχολεία τα πρωινά στο Μαλλιαροπούλειο, ζώνες νεανικού προγράμματος στο Cine Ville και βραδινό πρόγραμμα στον Κινηματογράφο της πόλης. Ενα πανόραμα με ταινίες μυθοπλασίας, βραβευμένα ντοκιμαντέρ από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μεγάλο αφιέρωμα στην προσφυγική κρίση με ταινίες από τη Συρία, το Λίβανο, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, την Τουρκία και την Ελλάδα. 

Η έναρξη του μοναδικού αυτού φεστιβάλ πολιτισμού θα γίνει με την ταινία Κατακλυσμός (Σκηνοθεσία: Guy Nativ, Ισραήλ) στη πρωινή ζώνη (11:00 - 13:00) που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προβολές για Γυμνάσια και Λύκεια.


Λίγα λόγια για τη ταινία:

Όλα είναι μπερδεμένα στη ζωή του Γιόνι. Είναι σχεδόν 13 ετών, εξαιρετικά έξυπνος, αλλά όχι αναπτυγμένος σωματικά και προσπαθεί καθημερινά να μεγαλώσει γρήγορα, ώστε να φαίνεται νέος άντρας στην επερχόμενη τελετή της θρησκευτικής ενηλικίωσής του. Οι συμμαθητές του τον παρενοχλούν με την παραμικρή ευκαιρία, ενώ οι γονείς του σχεδόν δεν μιλάνε ο ένας στον άλλο ή απλά επικοινωνούν μέσω του ίδιου. Επιπλέον, ο 17χρονος αυτιστικός του αδερφός, κλεισμένος για χρόνια σε ίδρυμα, επιστρέφει στο σπίτι λίγο πριν την τελετή. Το γεγονός αυτό συνταράζει τα ασταθή θεμέλια της οικογένειας.


Βραβεία:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χάιφας, 2011
Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης και Βραβείο Κοινού, 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2011

Σενάριο: Noa Berman-Herzberg, Guy Nattiv
Πρωταγωνιστούν: Ronit Elkabetz, Michael Moshonov, Tzahi Grad, Yoav Rotman


« PREV
NEXT »