ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αγανακτισμένοι οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Δ. Οιχαλίας αποχώρησαν εν μέσω φωνών από το ΠΕ.ΣΥΚατά τη διάρκεια της 3ης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της λειτουργίας και των επιπτώσεων των πυρηνελαιουργείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εισηγητή τον κ. Πετράκο Α.

Στην αίθουσα παρευρέθησαν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δήμου Οιχαλίας (Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Τσουκαλαιϊκων, Σολακίου και Μελιγαλά), συνοδευόμενοι από νομικό εκπρόσωπο η οποία παρέμβει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώνοντας τα αιτήματα των κατοίκων των προαναφερθέντων περιοχών.

Αίτημα των κατοίκων είναι να προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σ' όλες τις απαραίτητες ενέργειες  (μετρήσεις και συνεχείς έλεγχοι, αυτοψίες, ορθή διαχείριση των ρύπων, κινητές μονάδες μετρήσεις) στο δήμο τους προκειμένου να ληφθούν μέτρα για το φλέγον ζήτημα των πυρηνελαιουργείων.

Υπογράμμισαν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που καθιστά την ατμόσφαιρα αποπνικτική, επιδεινώνει τις συνθήκες διαμονής των κατοίκων και απειλεί τη δημόσια υγεία αλλά και το περιβάλλον.

Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν τρεις προτάσεις σχετικά με το θέμα, δεν εγκρίθηκε καμία οδηγώντας σε αγανάκτηση τους προέδρους που αποχώρησαν εν μέσω φωνών και εντάσεων από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Δείτε παρακάτω τις τοποθετήσεις τους για το ζήτημα των πυρηνελαιουργείων:

« PREV
NEXT »