ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας (Βίντεο - Εικόνες)


Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 11.30, πραγματοποιήθηκε στο Τουριστικό Περίπτερο επί της πλατείας Άρεως, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας ''Ανέλιξη''.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του κέντρου, κος Δ. Βόσνος που αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το κέντρο πρόληψης με δράσεις που εξαπλώνονται σ΄ όλη τη Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας. Στις δράσεις του κέντρου, περιλαμβάνονται ενημερωτικά σεμινάρια για γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς υγείας, τις ένοπλες δυνάμεις και την εκκλησία που διαμορφώνουν τη τοπική κοινότητα. Παράλληλα, το κέντρο πρόληψης διαθέτει και ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ιδιαίτερη μνεία, έκανε ο πρόεδρος του κέντρου και για τους διευθυντές της εκπαίδευσης για την αγαστή συνεργασία που διατηρούν μεταξύ τους.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εκ μέρους της περιφέρειας δεν υπάρχει καμία έκπτωση στη βοήθεια που δίνουμε ή που θα κληθούμε να δώσουμε στη λειτουργία του κέντρου πρόληψης με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι στις πρώτες μας προτεραιότητες τα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κος Χ. Λαμπρόπουλος που παρέστη στην εκδήλωση ως αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Αρχής.


Στην εκδήλωσε παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Τρίπολης κος Κ. Τζιούμης ο οποίος υπογράμμισε πως το κέντρο πρόληψης έχει εξαιρετική σημασία και επιτελεί σπουδαία αποστολή. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι το κέντρο πρόληψης Αρκαδίας, έχει τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη δράση.

Ο δήμος και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είναι δίπλα σας γιατί κάπου και οι ρόλοι σας αλληλοσυμπληρώνονται. Να ξέρετε ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία έτσι ώστε να ενώσουμε δυνάμεις και να αντιμετωπίσουμε και να επιτελέσουμε την αποστολή μας καλύτερα, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Παράλληλα, η εκδήλωση περιλάμβανε και ομιλία με θέμα: ''Συνοδεύοντας τους εφήβους στη πορεία τους προς τις εξετάσεις και τις επιλογές σπουδών και επαγγέλματος'', εισηγήτρια της οποίας ήταν η κοινωνιολόγος Ζωγραφιά Βακάλογλου.

 Η ομιλία περιείχε και διαδραστικές δραστηριότητες στις οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι παρευρισκόμενοι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αποσπάσματα από την εκδήλωση και δηλώσεις:


Εικόνες από την εκδήλωση:

« PREV
NEXT »