ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης: Συλλήψεις για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης (pics, vid)Στην Εξάρθρωση και τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης χθες 27.01.2020 στη Σπάρτη Λακωνίας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχου Παναγιώτη Πούπουζα, για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα, ηλικίας από 49 έως 64 ετών.

 
Ειδικότερα, μετά από μεθοδικές έρευνες αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και ευρήματα που οδήγησαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, χθες κατά τις πρωινές ώρες σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας (Σπάρτη και τοπικές κοινότητες, Αγίου Ιωάννη και Καραβάς), σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, με την συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης επεκτεινόταν σ' όλη την Ελλάδα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019. Η διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης προοριζόταν για εγχώρια κατανάλωση καθώς οι δράστες δραστηριοποιούνταν σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη. 
Προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα. Η σύλληψη των δραστών έγινε στις οικίες τους και δεν πρόβαλλαν καμία αντίσταση. 

Από τις έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • πάνω από (94) κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα),
  • πάνω από (449) κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα),
  • (108) κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά),
  • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim,
  • το χρηματικό ποσό των -42.100- ευρώ,
  • (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και
  • (5) κυνηγετικά όπλα, που κατείχοντο άνευ αδείας καθώς και πλήθος φυσιγγίων.
Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκαπέντε (15) ακόμα άτομα τα οποία εμπλέκονταν με τη συγκεκριμένη οργάνωση καθώς προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εν λόγω οργάνωση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το (1.000.000) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης που χειρίστηκαν με υψηλό υπηρεσιακό ζήλο την όλη υπόθεση, καθώς και σε όλους τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αρκαδίας και Λακωνίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Δείτε τις δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχου Παναγιώτη Πούπουζα για την εξέλιξη της υπόθεσης:
Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:« PREV
NEXT »