ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βουτώντας στα παγωμένα νερά: Λαμπρά Θεοφάνεια στο Παράλιο Άστρος

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανίων στο Παράλιο Άστρος.Πλήθος πιστών προσήλθε στη Θεία Λειτουργία, όπου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Νησί, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κκ Θεοκλήτου. 
Στη συνέχεια, κλήρος και λαός μετέβησαν στη κεντρική πλατεία του Παραλίου Άστρους, όπου και είχε στηθεί μια εξέδρα μπροστά από το ξενοδοχείο Astros Beach Boutique Hotel, συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική, τα στρατιωτικά αγήματα και τους επισήμους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη τελετή που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από το ArcadiaSpot στο παρακάτω απόσπασμα:Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στη προβλήτα του λιμανιού όπου ο Καθαγιασμός των Υδάτων από το καΐκι, τελέστηκε από τον επίσκοπο Τεγέας. Αρκετοί ήταν οι γενναίοι κολυμβητές που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τα παγωμένα νερά και βούτηξαν για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. 
Ο νεαρός Κωνσταντίνος Σούρσος, ήταν ο τυχερός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό και δέχτηκε τις ευλογίες από τον Επίσκοπο.  

Παρακολουθήστε τη τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού από το καΐκι στο λιμάνι του Άστρους και  τις δηλώσεις των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας στο παρακάτω βίντεο:Στη λαμπρή τελετή, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και τοπικοί θεσμικοί φορείς. Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο βουλευτής Αρκαδίας  του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Γαρδικιώτης, Γεώργιος Σαμαρτζής και Δημήτρης Κατσής. Η πρόεδρος ΔΕΥΑΒΚ Χριστίνα Αναγνωστάκου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γκαύρος, κ. Παπαγιαννόπουλος και κ. Λυτρίβης. 

Επίσης, στον Αγιασμό παρευρέθησαν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο κ. Βεκιάρης, ο πρόεδρος της ΔΚ Παραλίου Άστρους κ. Ν. Κωνσταντίνου, η διευθύνουσα σύμβουλος στην ΕΟΠΠΕΠ κα Ι. Λυτρίβη, ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κατσίρης.

« PREV
NEXT »