ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Στον Πάρνωνα βρέθηκε ο ΣΑΟΟ την Κυριακή


 Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση στον Πάρωνα, με τη  συμμετοχή 40 ορειβατών, οι περισσότεροι  των οποίων ανήκουν στη νέα γενιά του Συλλόγου, που θέλησαν να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο του βουνού αλλά και να ανακαλύψουν κάποιες από τις παραδόσεις  που καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου!

 Ξεκινήσαμε το Δραγούνι με κατεύθυνση το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη, όπου έγινε μια μικρή στάση για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα των  των  Άνω Δολιανών. Η μαρμάρινη πλάκα που υπάρχει εκεί μας ενημέρωσε ότι σε αυτόν τον τόπο ξεκουράστηκε ο Νικηταράς με τα παλικάρια του πριν τη νικηφόρα μάχη των Δολιανών (18 Μαΐου 1821). Συνεχίσαμε προς  το χωριό, ακολουθώντας το νέο μονοπάτι που σηματοδότησαν  κάτοικοι της περιοχής. Στα Δολιανά  έγινε η επομένη στάση για ένα ζεστό ρόφημα στα καφενεία του χωριού.

 Μετά από πορεία μιάμισης ώρας περίπου φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, όπου μας υποδέχτηκαν συνορειβάτες που ετοίμασαν τα εδέσματα για το γλέντι που μόλις άρχιζε. Αφού φάγαμε, με τη συνοδεία του απαραίτητου τσίπουρου και κρασιού, προσφορά των οικοδεσποτών  Γιώργου και Πέτρου, εισήλθαμε όλοι στο μυστηριώδες «Υπόσκαφο», έδρα της «νυχτερινής κυβέρνησης» του ΣΑΟΟ. Η ατμόσφυρα ήταν όντως υποβλητική, υπό το φως των κεριών που  τρεμόπαιζαν.  Τραγούδι, αστεία, διηγήσεις από παλιά «κατορθώματα» δημιούργησαν ένα σκηνικό που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια.  Ο τελευταίος χορός στήθηκα στο  χάνι του Κούβλι,  όπου μας περίμενε το λεωφορείο  της επιστροφής.

 Να είμαστε καλά και να το ξανακάνουμε …

« PREV
NEXT »