ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Τρίπολη(εικόνες)Την αγρυπνία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός, κατά κόσμον Νικόλαος Τζανακάκης, είναι άγιος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε στό χωριό Σηρικάρι τοῦ Νομοῦ Χανίων Κρήτης στα τέλη του 19ου ή αρχές 20ού αιώνα. Σε μικρή ηλικία προσβλήθηκε από τη λέπρα (γνωστή παλαιότερα και ως "νόσος του Χάνσεν"). Για να αποφύγει τον περιορισμό του στη Σπιναλόγκα έφυγε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από εκεί, με την προτροπή ιερέων της ελληνικής κοινότητας πήγε στη Χίο όπου έζησε ως μοναχός στο ιστορικό λεπροκομείο του νησιού, γνωστό από τους Μεσαίους Χρόνους ως Λωβοκομείο. Όταν αυτό έκλεισε το 1959, μεταφέρθηκε στον Αντιλεπρικό Σταθμό Αθηνών όπου έζησε την υπόλοιπη ζωή του. Απεβίωσε στις 4 Ιανουαρίου 1964. Πιστεύεται ότι έκανε πολλά θαύματα εν ζωή και μετά θάνατον.

Αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2012και η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 4 Ιανουαρίου.« PREV
NEXT »