ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τη βεβήλωση μνημείου στην Τρίπολη καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας καταδικάζει τη θρασύδειλη ενέργεια της βεβήλωσης του μνημείου προς τιμήν των εκτελεσμένων αγωνιστών από το Έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949, στον Αι Θανάση στην Τρίπολη. Ο χώρος αυτός είναι ιστορικός και χώρος θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών όλη τη δεκαετία όλη τη δεκαετία του ’40.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν τις φασιστικές πρακτικές, να μην μπορούν να βρουν χώρο για να σπέρνουν το εγκληματικό τους δηλητήριο.

Η ιστορία κάθε λαού είναι σημαντικό να αναδεικνύεται και η νεολαία μας να μαθαίνει από αυτή, να αποτελεί πηγή έμπνευσης και να βγαίνουν τα κατάλληλα συμπεράσματα ώστε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να παραχαράξουν την ιστορία δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Επαναλαμβάνουμε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας να απαλλοτριωθεί ή να αγοραστεί ο χώρος θυσίας στον Αι Θανάση στην Τρίπολη και να διαμορφωθεί ένα πάρκο πολλαπλών χρήσεων, όπως επίσης να συντηρηθούν και να αποδοθούν στο λαό και τη νεολαία τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

                                               

                                                          Το Δ.Σ.
« PREV
NEXT »