ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κοινωνικό μέρισμα: Και πάλι το koinonikomerisma.gr στα προσεχώς, ανοιγοκλείνει η αίτησηΚοινωνικό μέρισμα: Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr άνοιξε χθες Δευτέρα λίγο μετά τις 21:00 αλλά ελάχιστη ώρα μετά τέθηκε και πάλι εκτός λειτουργίας. Με το πληκτρολόγιο και το κινητό στο χέρι είναι πάνω από 250.000 δικαιούχοι για να υποβάλλουν αίτηση.
Η πλατφόρμα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019 - koinonikomerisma.gr - αν και άνοιξε χθες το βράδυ και δέχτηκε αιτήσεις απο δικαιούχους, λίγη ώρα αργότερα βγήκε εκτός λειτουργίας λόγωτου όγκου των αιτούντων που εισήλθαν για την υποβολή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα αλλά ακόμη δεν είναι λειτουργική λόγω ποβλημάτων. Όσοι μπαίνουν λαμβάνουν μήνυμα που λέει «η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σύντομα για Υποβολή Αιτήσεων». Όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια μπορούν το προσεχές χρονικό διάστημα να μπουν στην διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου.

Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές εικόνες του Dikaiologitika News απο την ανοικτή πλατφόρμα η εφαρμογή δεχόταν κανονικά αιτήσεις.


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο.

Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά
Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.
Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά
Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ χωρίς ηλικιακό όριο.

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις


Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις.
Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ. εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ


Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση (κοινωνικό μέρισμα) θα καταβληθεί χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΚΥΑ
« PREV
NEXT »