ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ερώτηση Γόντικα για παράκαμψη Βουτιάνων, Σελλασία-Γέφυρα Κελεφίνας.


Θέμα: Έργο παράκαμψη Βουτιάνων, Σελλασία-Γέφυρα Κελεφίνας.


κ. Περιφερειάρχα

Πριν ενάμιση χρόνο το Μάρτιο του 2018, κατέθεσα τη συνημμένη επερώτηση για το συγκεκριμένο έργο παράκαμψη Βουτιάνων, Σελλασία-Γέφυρα Κελεφίνας και η Περιφερειακή Αρχή αφού «μελέτησε»!!! την επερώτηση, αρνήθηκε να τη φέρει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παραβιάζοντας τον κανονισμό λειτουργίας του ΠεΣυ.

Στόχος να συγκαλυφθεί ότι, συγκεκριμένες εταιρείες διαπλέκονται, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, αναλαμβάνουν έργα με ελεγχόμενες διαδικασίες και σκανδαλώδεις εκπτώσεις, υπάρχουν κακοτεχνίες που φτάνουν ως τη βύθιση του δρόμου, προσκομίζονται πλαστά ποινικά μητρώα, διεκδικούνται να πληρωθούν λογαριασμοί που έχουν εξοφληθεί κ.α.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε ένα έργο που κάθε χρόνο βυθίζεται, που χρειάζεται κάθε χρόνο και μια εργολαβία για να κρατηθεί στη κυκλοφορία, χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί ακόμη, η Περιφερειακή Αρχή σφυρίζει αδιάφορα, διευκολύνοντας τις αισχρές διεκδικήσεις του εργολάβου, δεν παίρνει κανένα μέτρο προάσπισης των συμφερόντων του Δημοσίου.

Τα πιο πάνω ωχρούν όμως μπροστά στις μετέπειτα εξελίξεις. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν παρέστη ούτε στην εκδίκαση υπόθεσης διεκδίκησης εκατομμυρίων ευρώ στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης παρόλο που:

  • Ο δικηγόρος που είχε ορίσει η Περιφέρεια για να μην ξαναπληρωθεί ο λογαριασμός των 82.000€, γνωστοποιεί ότι «εμφιλοχώρησε απαραδέκτως διεκδίκηση τεραστίου ποσού».
  • Ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους ζητά να του αποσταλεί ο φάκελος του έργου.
  • Το δικαστήριο αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης για να κλητευθεί και παραστεί και η Περιφέρεια.
  • Η Οικονομική Επιτροπή ζητά με ομόφωνη απόφασή της πλήρη ιστορικό της υπόθεσης του έργου και των αγωγών της αναδόχου ΑΕ.

Αποτέλεσμα, ο ανάδοχος με τις με αριθμ. 214/2018 και 215/2018 αποφάσεις του Εφετείου Τρίπολης κερδίζει την υπόθεση διεκδικήσεων εκατομμυρίων ευρώ με ερημοδικία της Περιφέρειας δηλαδή δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης η Περιφέρεια.

Μόλις τον Μάρτιο του 2019, κατόπιν εορτής, ορίζεται η γνωστή από την Αθήνα δικηγορική εταιρεία να καταθέσει ανακοπή ερημοδικίας, για να μην πουν ότι δεν κάναμε και τίποτα!!!
Μετά από τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα:

Που βρίσκεται η όλη υπόθεση για την οποία ευδοκίμησαν οι διεκδικήσεις της αναδόχου ΑΕ με τις με αριθμό  Α214 και Α215/2018 αποφάσεις του εφετείου Τρίπολης με ερημοδικία της Περιφέρειας;
Θα κατατεθούν στο ΠεΣυ οι αγωγές της ΑΕ τα υπομνήματα της δικηγορικής εταιρείας που κλήθηκε να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Περιφέρειας, και οι αποφάσεις του εφετείου;
Εχει γίνει κάποιος ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και των κατασκευών που έγιναν στο συγκεκριμένο έργο; Αν όχι προτίθεστε να κάνετε τέτοιους ελέγχους; 
Θα συνεχίσετε την απαράδεκτη τακτική της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής να ορίζονται και να πληρώνονται δικηγόροι χωρίς να συνοδεύονται με το ιστορικό του έργου, τις απόψεις της υπηρεσίας και κατάθεση του υπομνήματος του δικηγόρου;

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας
« PREV
NEXT »