ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κυριάκος Μαριδάκης: ο κορυφαίος Έλληνας της Διεθνής Πολιτιστικής Διπλωματίας


Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι μέλος τους Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας


Ο κύριος Μαριδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα 27 Μαρτίου 1975 μεγάλωσε στην Ιστορική Σαλαμίνα και είναι απόγονος του Ήρωα Β΄Παγκοσμίου Πολέμου Γεωργίου Μαριδάκη. Είναι διπλωματούχος Λογιστής- Φοροτεχνικός και Οικονομικός Αξιωματικός Ε.Ν. μετεκπαιδευθείς στις Η.Π.Α. (Διοίκηση, Δημόσιες σχέσεις, Επικοινωνία, Διεύθυνση προσωπικού). Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα. Προ10ετίας αναμείχθηκε ενεργά στα κοινά και στα πολιτιστικά δρώμενα της Σαλαμίνας, μυημένος από τον πατέρα του Χρήστο, που διέσωσε τους Ιστορικούς χώρους της Ναυμαχίας , το Αρχαίο λιμάνι και το Τύμβο. Με Δίπλωμα «Αρετής» από το Παγκόσμιο κέντρο Ελληνισμού , απόδοση τίτλου Sir – Ιππότης από τον Πρίγκιπα του Μαυροβουνίου στο Μονακό, αλλά και ως Ιδρυτής – Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, Επικεφαλής Διακρατικής Επιτροπής της Ροταριανής Περιφερείας 2470 Ισραήλ – Η.Α.Ε. 2017-2018, Επίτροπος Τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Διεθνούς επιτροπής «Grant Restoration of Salamis» και Ιδρυτικός Πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Σαλαμίνας « Βασιλεύς Αίας» έχει αναλάβει μια προσπάθεια διεθνούς επιπέδου, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση , 47 πρεσβείες , Διεθνείς Οργανισμούς και Αρχηγούς Κρατών , ώστε να συμβάλλει εθελοντικά και ανιδιοτελώς , διεθνοποιώντας το Ιστορικό νησί της Σαλαμίνας και προβάλλοντας παράλληλα την Πολιτιστική μας Κληρονομιά.


Ιδρυτής Διεθνους Ιδρύματος Σαλαμίς, Ιδρυτής Ελληνο-Ισραηλινής Ενωσης,μελος Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, Ιδρυτής Ροταριανού Ομίλου της Σαλαμινας, τ.Β.Διοικητής-Τομεάρχης Διακρατικής Επιτροπής της Ροταριανής Περιφέρειας 2470 Ελλάδας-Ισραήλ, Βραβευμένος από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελληνισμού, Μέλος της Διεθνής Διπλωματικής Λέσχης της Ελβετίας

Οι δράσεις – πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον Ελληνισμό σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να υποστηρίζονται και να αναδεικνύονται δημόσια.

Ο Κυριάκος Μαριδάκης με πολύ αξιόλογες και προσεκτικές κινήσεις σε Δύση και Ανατολή αναδεικνύει θέματα όπως το ΜΕΙΖΟΝ για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και ιστορία ζήτημα της ναυμαχίας Σαλαμίνας που έσωσε την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα πριν σχεδόν δυόμισι χιλιάδες χρόνια.

Οι δράσεις του σε διεθνές επίπεδο έχουν προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό προβάλλοντας την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά όσο κάνεις άλλος , μετά ιδιαίτερα από τις συναντήσεις με τον ΑΓΥ Πρίγκιπα Αλβέρτο στο πριγκιπάτο του Μονακό,την ΑΒΥ Πριγκίπισσα του Κεντ στο παλάτι του Λονδίνου, την Βαρόνη του Βελγίου Leen Van Daele – πρέσβης καλής θελήσεως του Διεθνούς Iιδρύματος Σαλαμίς και προσφάτως με τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας , ευαισθητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα , 51 κράτη ακόμα και τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ.Ρίβλιν που ζήτησε να επισκεφτεί τον θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας, ενημερώνοντας για τις προσπάθειες του κ.Μαριδάκη σχετικά για την προστασία προβολή και ανάδειξη της ιστορικής ναυμαχίας της Σαλαμίνας που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της παγκόσμιας πολιτιστικής διπλωματίας.

Aσφαλώς ο κύριος Μαριδάκης συνεχίζει τις Εθνωφελείς δράσεις του που αποτελούν αυτό που χαρακτηρίζεται ως πολιτιστική διπλωματία και που τόσο απουσιάζει από τη σύγχρονη επίσημη ελληνική εξωτερική πολιτική, άνθρωποι όμως όπως ο αγαπητός Κυριάκος με όραμα και ανιδιοτέλεια, πρεσβεύοντας οικουμενικές αξίες όπως η Ελευθερία, η Ειρήνη και η Δημοκρατία, αναπληρώνει αυτό το κενό, για αυτό και οι γνωρίζοντες λένε για τον Κυριάκο Μαριδάκη εύγε!!.. άξιος.

Εμείς από την πλευρά μας τον συγχαίρουμε για τις ενέργειες αυτές και τις δράσεις του, που αναδεικνύουν τον Ελληνικό πολιτισμό σε μία εποχή δύσκολη για τον τόπο και το λαό μας.

Εύγε κ. Μαριδάκη φυσικά θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί παρόμοιων προσπαθειών και θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάλογες κινήσεις.

Οφείλουμε και θα προωθούμε ανά πάσα στιγμή ό,τι πρεσβεύει και προβάλλει διεθνώς τον οικουμενικό ελληνισμό που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.
« PREV
NEXT »