ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τρίπολη:Ενημέρωση για προστασία απο φυσικές καταστροφές - Η διημερίδα που σε μαθαίνει να αυτοπροστατεύεσαι (βιντ,φωτ)Γράφει η Βάλια Αμπατζή

Απο τις καλύτερες ενημερωτικές εκδηλώσεις ήταν η σημερινή πρώτη μέρα της διημερίδας αυτοπροστασίας πολιτών απο φυσικές καταστροφές μια άψογη διοργάνωση απο την  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας
Σήμερα το απόγευμα συγκεκριμένα το κοινό ενημερώθηκε για προστασία απο σεισμούς, πυρκαγιά, πλημμύρες όπου τα  ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημέρωσαν έδωσαν  οδηγίες για καλές πρακτικές, συμβουλές πρόληψης, διαχείρισης της κρίσης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά την φυσική καταστροφή.
Αργότερα υπηρξαν και  οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.


Χαιρετισμοί πραγματοποιήθηκαν απο τον Πρόεδρο της ΕΟΔ κ. Καλογερόπουλο όπου ήταν και ο συντονιστής της σημερινής συζήτησης, απο τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον Δήμαρχο που έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΟΔ Αρκαδίας για την πολύτιμη δράση της και τον Περιφερειακό Δ/ντη ΠΥ κ. Λαρέζο ο οποίος είπε ότι όταν είναι ανάγκη έχουν άψογους συνεργάτες πλάι τους όπου με την πολύτιμη βοήθεια τους σώζωνται ζωές.

Βασικά η παρουσίαση της ομιλήτριας κ. Νουνοπούλου ήταν αυτή που εντυπωσίασε με τις γνώσεις που μετέδωσε τόσο αναλυτικά , συνοπτικά και κατανοητά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ, από το Μάιο 2019 σε στοχευμένες περιοχές ανά την Ελλάδα με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης επικίνδυνων φυσικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών.


 Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

09:00-13:30 και 15:00 - 19:00

με θεματικές:

• Ιστορία της διάσωσης

• Προστασία από τους Κεραυνούς

• Πρακτικοί τρόποι πρόγνωσης του καιρού

• Επικοινωνίες σε μια έκτακτη ανάγκη

• Υποστηρίζω με ελάχιστα μέσα εξοπλισμού μια έκτακτη ανάγκη στη ύπαιθρο

• Προσεγγίζοντας την ανθρώπινη υπέρβαση

• Χρονικά επιχειρήσεων


« PREV
NEXT »