ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Με πάνω απο 100 συμμετοχές ξεκίνησε ο 5ος δρόμος αθανάτων στην Τρίπολη (βιντ,φωτ)Ο 5ος δρόμος αθανάτων ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι απο το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη με πρώτη στάση την Σπάρτη.

Φέτος μετρά πάνω απο 100 συμμετοχές και πρόκειται για εναν δρόμο αντοχής 142χιλιομέτρων με στάσεις που συναντούν την ιστορία! Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στον Νικηταρά.

Η διαδρομή είναι ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Συγκεκριμένα τον διοργανώνουν ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης ΄΄ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ΄΄, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την συμμετοχή του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας  των Σπαρτιατών Δρομέων.

Στην εκκίνηση βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Καρούντζου και Μακαρούνης όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος.Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:

-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη

-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη

-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά

-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Βάλια Αμπατζή

« PREV
NEXT »