ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Το επετειακό λογότυπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Η πόλη της Τρίπολης έχει την τιμή να είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου με ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια.

Το ΠΑ.ΠΕΛ. έχει σχολές και τμήματα σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Τρίπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Άργος, Κόρινθος, Σπάρτη και Πάτρα).

 Στόχος της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι η δημιουργική συμβολή στην ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύθηκε βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 13/2000 και υπήρξε αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, ειδικά μετά το κλείσιμο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Τρίπολης.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2002 με την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Το έμβλημα του ιδρύματος είναι ο Πέλοπας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι ετών από την ίδρυση του, το Πανεπιστήμιο εκτός του  κλασσικού λογοτύπου με τον Πέλοπα, θα χρησιμοποιεί το νέο επετειακό του έμβλημα. Το οποίο φυσικά διατηρεί το έμβλημα του Πέλοπα με μια σύγχρονη πινελιά, την προσθήκη του αριθμού 20, όσα δηλαδή και τα χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος.

Το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί από το 2020 ως επίσημο έμβλημα του Ιδρύματος σε όλα τα επίσημα έγγραφα και δημοσιεύσεις!


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Πανεπιστημίου:Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

« PREV
NEXT »