ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Στα Καλάβρυτα θα διεξαχθεί το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego» του 2021


Γυρίζοντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αγγλία, η ελληνική αποστολή του Stratego έρχεται με μεγάλη ικανοποίηση. Η αγωνιστική εικόνα ήταν θετική και εξαιρετική όσον αφορά την διεκδίκηση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021.

Στη συνάντηση της ISF (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Stratego) συζητήθηκαν αρκετά κάποια θέματα κανονισμών. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη βελτίωση των κανονισμών του chasing και αν απαιτείται κάποια μεταβολή στους χρόνους των ρολογιών. Στο μέλλον θα έχουμε νεότερα, ύστερα από την ενδελεχή συζήτηση των μελών της ISF.
Πολύ σημαντικό όμως είναι πως τονίστηκε το φαινόμενο της μη τήρησης των κανονισμών. Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες, είναι δεδομένο πως υπάρχει μεγάλη “ελευθερία” στον τρόπο χειρισμού των πιονιών-ρολόι. Συνάρτηση αυτού, η αντικανονική συμπεριφορά και αλλοίωση αποτελεσμάτων συνήθως σε οριακούς αγώνες. Προτείνεται η άμεση εξοικείωση από τα επόμενα κιόλας τουρνουά καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις Σέρρες.

Κατά τ’ άλλα, ως εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (ISF), διεκδικήσαμε την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021. Η ISF έκρινε θετικά, με απόλυτη πλειοψηφία, την ελληνική πρόταση. Ο πρόεδρος Hermann Kleier έδειξε να ενθουσιάζεται ως προς τις πρωτοτυπίες και την υψηλών προδιαγραφών οργάνωση και ο πρόεδρος της SBN Pim Niemeijer τη χαρακτήρισε σχεδόν τέλεια, ως η καλύτερη πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ. Παράλληλα, τα υπόλοιπα μέλη της ISF εξήραν την ποιότητα της παρουσίασης και την εντυπωσιακή καλλιτεχνική επιμέλειά της.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το project “Καλάβρυτα 2021”. Σημειώθηκε η ημερομηνία ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική Ιστορία. Αναφέρθηκαν με λεπτομέρεια τα πρωτοποριακά στοιχεία που θα εφαρμοστούν και υπήρξε εγγύηση ως προς την οργανωτική επιτυχία, βάση της οργανωτικής εμπειρίας και διεθνούς αναγνώρισης, που διαθέτει η “Patras Stratego Team”. Παράλληλα, τονίστηκε ο σπουδαίος ρόλος της συμμετοχής όλων των Ελλήνων παικτών σε μια μεγάλη διοργάνωση, ειδικότερα για τη χρονιά επετείου των 200ων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2021” θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Καλαβρύτων, τιμώντας παράλληλα την Ιστορία, τους αγώνες θυσίας των Ελλήνων όπως και των λαών για ελευθερία και ειρηνική συνύπαρξη.

Η μεγάλη αυτή γιορτή μας περιμένει όλους σε 2 χρόνια από σήμερα. Μέχρι τότε, ας βάλουμε στόχο να γίνουμε αριθμητικά περισσότεροι και αγωνιστικά καλύτεροι!

« PREV
NEXT »