ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

«Παραλίγο θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας»


Στο χείλος θερμού επεισοδίου έφτασαν Ελλάδα και Τουρκία στη Μεσόγειο, μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, λόγω της έκδοσης δύο παράλληλων NAVTEX, ωστόσο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» «η Ελλάδα δεν τόλμησε να παραβιάσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα».

Στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Πρόσεξε μην πλησιάσεις» γράφει ότι έφερε στο χείλος θερμού επεισοδίου η έκδοση δύο παράλληλων NAVTEX από το ελληνικό και το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ταυτόχρονα, για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί ως μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας».


Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρώτα η Τουρκία κήρυξε NAVTEX στις 29 Αυγούστου και ακολούθησε κήρυξη NAVTEX από την Ελλάδα στις 30 Αυγούστου ως απάντηση. Ωστόσο η Τουρκία ανταπάντησε προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι πρόκειται για περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας» και ότι είναι άκυρη η ελληνική NAVTEX. Η Αθήνα δεν απάντησε σε αυτή την ανακοίνωση, ούτε και το Πολεμικό Ναυτικό της αντέδρασε, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», στις 4 Σεπτεμβρίου ανέβηκε η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο «νότιο σύνορο της Γαλάζιας Πατρίδας», τελικά η Αθήνα δεν τόλμησε να ξεπεράσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα, όπως αναφέρει προκλητικά το δημοσίευμα.Πηγή: newsbomb.gr, star.gr

« PREV
NEXT »