ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τα σχολεία της Τρίπολης και της Αρκαδίας που θα έχουν φέτος σχολικό νοσηλευτή


Της Βάλιας Αμπατζή


Επτά σχολεία της Τρίπολης φέτος θα έχουν τον σχολικό νοσηλευτή που θα βοηθάει τους μαθητές.
Το ένα είναι το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, 9ο,4ο, 6ο και 10ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης. Ακόμα το 7ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης.

Για την υπόλοιπη Αρκαδία είναι το 2ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης

---Ανακοινώθηκε από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής, Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Ηπείρου η πρόσληψη αναπληρωτών του κλάδου ΠΕ25 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) και σε σχολικές μονάδες γενικής αγωγής για εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους διορισμένους νοσηλευτές του πίνακα της Αττικής έχουν συμμετάσχει στο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 που έκανε η ΠΕΑΝΔ τα 2 τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης μέσω του οποίου η ΠΕΑΝΔ έχει εξασφαλίσει ότι ένας μεγάλος αριθμός των διορισμένων σχολικών νοσηλευτών είναι άρτια εκπαιδευμένοι και μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένη φροντίδα τόσο στο ίδιο παιδί με διαβήτη όσο και στους γονείς του.Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η Β’ φάση πρόσληψης σχολικών νοσηλευτών για όσα σχολεία δεν καλυφθούν από την Α’.
« PREV
NEXT »