ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Παρουσιάστηκε στο κοινό της Τρίπολης το βιβλίο του Α. Πετρονώτη για τις ροοκρήνεςΠριν απο λίγο παρουσιάστηκε το  βιβλίο του Αργύρη Πετρονώτη, «Η μνήμη του νερού. Οι ροοκρήνες της Αρκαδίας» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε διοργάνωση του Δήμου Τρίπολης και του ΣΑΟΟ.

Μίλησαν οι Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος, Βασίλης Καρδάσης, Ιστορικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.

Ο γλυκύτατος κ. Πετρονώτης δεν χάλασε χατίρι  και υπέγραψε σε όλους το βιβλίο του.

Εκεί βρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, η πρόεδρος του ΔΣ κ.α.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια εμπεριστατωμένη ερευνητική εργασία για τα κοινόχρηστα κρηναία κτίσματα της Αρκαδίας, που καταγράφονται, ταξινομούνται και τεκμηριώνονται με επιστημονική ακρίβεια.

Ο Αργύρης Πετρονώτης γεννήθηκε το 1924 στην Τρίπολη , ένα από τα 6 παιδιά του Τάκη (Παναγιώτη) Αποστολόπουλου ή Πετρονώτη και της Ευθυμίας Φατούρου. Διήκουσε μαθήματα Δημοτικού και εξατάξιου Γυμνασίου στη γενέτειρά του. ΄Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως αντάρτης του ΕΛΑΣ. Για ανταμοιβή του εξορίστηκε στο κολαστήριο της Μακρονήσου και βασανίστηκε. Σπούδασε και πήρε δίπλωμα Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Ε.Μ.Π. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ και του απενεμήθη πτυχίο του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και τελείωσε εκεί ως αριστούχος Διδάκτωρ Μηχανικός (Dr. Ingenieur). 
« PREV
NEXT »