ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

11η Σεπτεμβρίου 2001: Ο πραγματικός τρόμος μέσα σε 24 φωτογραφίες που στοιχειώνουν την ανθρωπότητα


Ηταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001, 18 χρόνια πριν, όταν μια αδιανόητη φρίκη έπληττε την Αμερική, σοκάροντας την υφήλιο. Τρομοκράτες της αλ Κάιντα κατέλαβαν 4 εμπορικές πτήσεις και σκόρπισαν το θάνατο. Τα δύο αεροπλάνα καρφώθηκαν στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, το τρίτο στο Πεντάγωνο και το τέταρτο συνετρίβη.

Το πρωί της Τρίτης, 11 Σεπτεμβρίου 2001, ήταν ωραίο και ηλιόλουστο, οι Νεοουρκέζοι πήγαιναν στη δουλειά τους, στα ραντεβού τους, τα παιδιά στο σχολείο ή έκαναν απλά τη βόλτα τους κάτω από τον ασυννέφιαστο ουρανό.

Αλλά στις 8.46 π.μ. συνέβη το αδιανόητο: Η πτήση 11 της American Airlines, με προορισμό το Λος Άντζελες, κατελήφθη από μέλη της Αλ Κάιντα στο αεροδρόμιο της Βοστώνης και κατευθυνόταν προς τον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Το ένα από τα δύο κτίρια των Διδύμων Πύργων δηλαδή.

Το θέαμα απίστευτο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Ούτε να καταλάβει τι συνέβαινε. Και πολύ περισσότερο τι θα ακολουθούσε. Κουτούσαν συγχυσμένοι στον ουρανό και προς τον βόρειο Πύργο όπου προεξείχε το καρφωμένο αεροπλάνο στον ουρανοξύστη που κάπνιζε…

Και καθώς προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έβλεπαν, μόλις 17 λεπτά αργότερα, στις 9:03 το πρωί, οι Νεοουρκέζοι αλλά και ολόκληρη η υφήλιος από τηλεοράσεως σε live σύνδεση, είδε ένα δεύτερο αεροπλάνο της United Airlnes την πτήση 175, να καρφώνεται στο Νότιο Πύργο.


Ηταν η  στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης συνειδητοποίησε ότι οι ΗΠΑ δέχονται επίθεση.


Μέχρι τις 10.30 πμ οι Δίδυμοι Πύργοι είχαν καταρρεύσει, παρασέρνοντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι έτρεχαν πανικόβλητοι, καλυμμένοι από τη σκόνη στους στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Είχαν μόλις διασωθεί από κάτι που δεν καταλάβαιναν ακριβώς, εκείνη την ώρα, τι ήταν.


Εν τω μεταξύ, 370 χιλιόμετρα μακριά, η πτήση 77 της American Airlines έπεφτε στο κτίριο του Πενταγώνου στη Βιρτζίνια στις 9.37 π.μ. και η πτήση 93 της United Airlines συνετρίβη σε ένα χωράφι κοντά στο Shanksville της Πενσυλβανίας στις 10.03 π.μ.


Σε λιγότερο από δύο ώρες, 2.996 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων πυροσβεστών και αστυνομικών που έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας.Η στιγμή της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους


Η στιγμή που το δεύτερο αεροπλάνο κατευθύνεται στους δίδυμους πύργους.


αεροπλαο στο δίδυμο πύργο


Η δεύτερη επίθεση ήταν και η συνειδητοποίηση ότι κάτι τρομακτικό συμβαίνει. Και δεν ήταν ατύχημα.Η στιγμή που το αεροπλάνο καρφώνεται στον δίδυμο πύργο 11η Σεπτεμβρίου


Μέσα σε λίγα λεπτά ο κόσμος προκαλούσε τον κόσμο του... να καταρρέει.Η στιγμή που το δεύτερο αεροπλάνο πέφτει πάνω στους δίδυμους πύργους


Οι εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου στοιχειώνουν ακόμη τον κόσμο.

Δίδυμοι πύργοι στις φλόγες 11η ΣΕπτεμβρίου 2001Οι Δίδυμοι Πύργοι να καπνίζουν, μια εικόνα που στοιχειώνει την σύγχρονη ιστορία.

Δίδυμοι πύργοι στις φλόγες


Αμέσως μετά την πρόσκρουση των αεροσκαφών στους Δίδυμους Πύργους ξέσπασε πυρκαγιά με τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν τρομακτικές θερμοκρασίες. Κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να τις αντέξει.


Οι δίδυμοι πύργοι μετά την επίθεση με τα αεροπλάναΤρόμος και πανικός στη Νέα Υόρκη μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους


Ούτε τα ίδια τα κτίρια. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η κατάρρευση των Διδύμων Πύργων με τους Νεοϋρκέζους που μέχρι τότε χάζευαν το αλλόκοτο θέαμα των αεροπλάνων καρφωμένων στους Πύργους να τρέχουν έντρομοι να σωθούν.


'εντρομοι νεουρκέζοι τρέχουν να σωθούν μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

Καπνός και σκόνη. Ενα φονικό μείγμα.


Σκόνη και καπνός στη Νέα ΥόρκηΚαι λίγα μέτρα παραπέρα τουρίστες και κάτοικοι προσπαθούσαν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους.Καπνός και σκόνη στη Νέα Υόρκη μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Από τις πιο εμβληματικές φωτό:


Επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η ΣεπτεμβρίουΟι Δίδυμοι Πύργοι λίγο πριν καταρρεύσουν:


Δίδυμοι πύργοι καπνίζουν μετά την επίθεση της αλ κάιντα


Ανθρωποι στο κενό για να σωθούν, οι εικόνες που στοιχειώνουν ακόμη


Ισως οι πιο σοκαριστικές εικόνες από την ημέρα εκείνοι, οι εργαζόμενοι στους Δίδυμους Πύργους που κρεμάστηκαν στο κενό για να σωθούν.

Ανθρωποι στο κενό από τους Διδυμους ΠύργουςΠολλοί από αυτούς... έπεσαν στο κενό.Ανθρωποι βουτου στο κενό από τους Δίδυμους Πύργους
Ισως η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία:Ανθρωπος πέφτει στο κενό από τους Δίδυμους Πύργους


Η στιγμή που ο Μπους πληροφορείται τις επιθέσεις


Ο πρόεδρος Μπους βρισκόταν σε επίσκεψη σε σχολείο, όταν ένας από τους άνδρες της ασφαλείας του τον πλησίασε και του ψιθύρισε στο αυτί τι συνέβαινε.


Οταν ο Μπους πληροφορήθηκε την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Η επίθεση της αλ Κάιντα στο αμερικανικό πεντάγωνο


Η Αλ Κάιντα εκτός των Διδύμων Πύργων επιτέθηκε και στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό πεντάγωνο 11η Σεπτεμβριου 2001

Συντρίμμια και θάνατος και εκεί.

συντρίμμια το αμερικανικό πεντάγωνο από την επίθεση της αλ κάιντα


Ενα τέταρτο αεροπλάνο συνετρίβη σε χωράφι.


Επίθεση στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου 2001

Φωτογραφίες: Θρήνος και φρίκη στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων


Μετά την κατάρρευση των Διδύμων Πύργων ένα παχύ στρώμα σκόνης σκέπασε όλη τη Νέα Υόρκη.Η Νέα Υόρκη καλυμμένη από σκόνη μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου


Το σκηνικό έμοιαζε με αυτό πολέμου.

στα συντρίμμια των δίδυμων πύργων


Στα συντρίμμια φωτογραφίες των αγαπημένων προσώπων των αγνοουμένων. Και των νεκρών.

φωτογραφία από τα συντρίμμια των δίδυμων πύργων


Οι πυροσβέστες έδωσαν τεράστια μάχη στα συντρίμμια των Διδύμων Πύργων τις επόμενες ημέρες για αντοπισμό τυχόν επιζώντων.


Διδυμοι Πύργοι 9/11
Θάνατος στα συντρίμμια.


Στα συντρίμμια των Δίδυμων ΠύργωνΑνάμεσα στους νεκρούς και πολλοί πυροσβέστες.


Πυροσβέστης κλαίει στα συντρίμμια του Δίδυμου Πύργου στη Νέα Υόρκη


Φωτογραφίες: ΑΡ-Getty-Ideal images

Πηγή: iefimerida.gr
« PREV
NEXT »