ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ορίστηκε εργολάβος για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Βασκίνα και Παλαιόχωρα


Στην έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού ( Β΄ΦΑΣΗ ) του Έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΒΑΣΚΙΝΑΣ – ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (ΦΑΣΗ Α΄)» με συστημικό κωδικό 74458 πρ/σμού 545.000,00 € ( με ΦΠΑ ), Πιστώσεις: ΚΑΠ-ΚΑΠ 20% και την κατακύρωση του στην εταιρεία Β. ΤΑΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε με δ.τ. ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 57,49 %, ως οριστικού αναδόχου του έργου , σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού προχώρησε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο «Ύδρευση Βασκίνας – Αη Γιάννη – Παλαιόχω ρας, Δήμου Νότιας Κυνουρίας» και αφορά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών της Βασκίνας και της Παλαιόχωρας που βρίσκονται στο οροπέδιο της Βασκίνας Λεωνιδίου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, σε υψόμετρο περί τα 800μ. (Φάση Α΄).
Το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού του Αη Γιάννη καθώς και μικρά τμήματα του εσωτερικού δικτύου της Βασκίνας θα υλοποιηθούν με άλλη εργολαβία (Φάση Β΄).

Μέχρι την εξεύρεση ικανών ποσοτήτων νερού στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου της Βασκίνας και την κατασκευή των εξωτερικών δικτύων τροφοδοσίας, θα κατασκευαστούν τα εσωτερικά δίκτυα με μία μεταλλική προκατασκευασμένη δεξαμενή στον κάθε οικισμό. Η τροφοδότηση των δεξαμενών θα γίνεται με βυτιοφόρο όχημα από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις του Δήμου. Λόγω της μεγάλης διασποράς των καταναλωτών και των υψομετρικών αποστάσεων, οι δεξαμενές τοποθετούνται σε τέτοιες θέσεις ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες καταναλώσεις με το μικρότερο δυνατό μήκος υδραγωγείου και τους λιγότερους δυνατούς μηχανισμούς (μειωτές πίεσης, πιεζοθραυστικά φρεάτια κλπ).

Θα εγκατασταθεί μία δεξαμενή στην περιοχή της Βασκίνας και μία δεξαμενή στην περιοχή της Παλιόχωρας. Το δίκτυο ύδρευσης θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των μόνιμων και μη μόνιμων κατοίκων των οικισμών, των κτηνοτροφικών μονάδων, των φωτοβολταϊκών πάρκων και της πυρόσβεσης.
« PREV
NEXT »