ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Πολίτες περιπολούν στο Μαίναλο
Γράφει η Βάλια Αμπατζή

Με αφορμή το τριήμερο αυτό που η Αρκαδία σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς είναι στη ζώνη συναγερμού, οι πολίτες της περιοχής του Μαινάλου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Άρχισαν περιπολίες απο μόνοι τους και με δικά τους μέσα. Περιφέρονται μέσα στο Μαίναλο μέρα νύχτα καλώντας και όσους θέλουν να συμμετέχουν μαζί τους ακόμα και στις νυχταρινές περιπολίες!

Αυτή την ώρα καίγεται περιοχή στον Μαραθώνα με μεγάλη δύναμη πυροσβεστών στην περιοχή!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
112: Το μήνυμα κινδύνου έλαβαν οι πολίτες

Ηχητικό και γραπτό μήνυμα έλαβαν οι πολίτες το Σάββατο (10/08) από τη νέα υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το μήνυμα στάλθηκε μαζικά σε όσους βρίσκονταν σε περιοχές που υπάρχει σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Όσοι δεν γνώριζαν για την νέα υπηρεσία αιφνιδιάστηκαν από το ξαφνικό μήνυμα κινδύνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα προκλήθηκε και αναστάτωση μέχρι να καταλάβουν οι πολίτες ακριβώς τι συμβαίνει και πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία
« PREV
NEXT »