ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βλάσης: "Η Νοσηλευτική Σχολή θα λειτουργήσει στην Τρίπολη"!Με αφορμή τα διάφορα σενάρια και εικασίες περί παραμονής της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου στην Σπάρτη και μη υλοποίηση της απόφασης για μεταφορά της Σχολής στην Τρίπολη, ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης πήρε ξεκάθαρη θέση

Ειδικότερα, τονίζει ότι η Σχολή θα λειτουργήσει στην Τρίπολη κι αυτό είναι δεδομένο.

Γράφει: "Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα υπέρ της ίδρυσης της Σχολής Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη - όπως προβλεπόταν από το Ν. 4610/2019 – αλλά και υπέρ της λειτουργίας του τμήματος Νοσηλευτικής στην πόλη μας. Γι αυτό και τώρα, που κάποιοι επιμένουν να αναμοχλεύουν το θέμα ακόμα και μετά την κατάθεση των μηχανογραφικών, όπου περιλαμβάνεται η Νοσηλευτική Τρίπολης, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος.

Είναι δεδομένο ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα λειτουργήσει στην Τρίπολη. Αυτό δεν αποτελεί απλώς μια προσωπική διαβεβαίωση που έλαβα, αυτό αποτελεί την απόδειξη ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά με γνώμονα και πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον και την προστασία των μαθητών, που τόσο ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια από αιφνίδιες αποφάσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ο χώρος της Παιδείας απαιτεί μια σταθερή και μελετημένη πολιτική και αυτό θα κάνει πράξη η ΝΔ μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Με «όπλο» την λειτουργία του Παναρκαδικού νοσοκομείου η Τρίπολη προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον και πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να φιλοξενεί το Τμήμα Νοσηλευτικής, όπου μπορεί να επιτευχθεί ακαδημαϊκό έργο υψηλού επιπέδου που θα συντελέσει στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά θα ενισχύσει και το ίδιο το Παναρκαδικό."
« PREV
NEXT »