ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Δωρεάν Wi-Fi στην Καλαμάτα

Πανίσχυρο κοινόχρηστο WiFi στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας | Θα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα 1.500 χρήστες!

Νέο ασύρματο δίκτυο (WiFi), πολύ υψηλών προδιαγραφών, για σύνδεση με το internet, εγκαταστάθηκε στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Το δίκτυο εγκατέστησε η εταιρεία Wind, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη. Το όνομα του δικτύου είναι «Kalamata_WiFi@Wind» και είναι προσβάσιμο δωρεάν από το κοινό.

Συνολικά, τοποθετήθηκαν 6 κόμβοι πρόσβασης με δυνατότητα σύνδεσης τουλάχιστον 1.500 χρηστών ταυτόχρονα. Για τη διασύνδεση του ασύρματου δικτύου με το διαδίκτυο, εγκαταστάθηκε νέα οπτική ίνα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με πολύ μεγάλη χωρητικότητα. Όλες τις δαπάνες επωμίσθηκε η Wind.
Για λόγους ασφαλείας υπάρχει περιορισμός σε συγκεκριμένα διαδικτυακά πρωτόκολλα, ενώ η ταχύτητα κάθε χρήστη δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά μέσον όρο τα 45 Mbps download και 8 Mbps upload.
Εκτός από τη δυνατότητα δωρεάν διασύνδεσης του κοινού, το δίκτυο παρέχει και πρόσθετη δυνατότητα ασφαλούς διασύνδεσης για τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.

« PREV
NEXT »