ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Άστρος-Τρίπολη | Διακοπή Κυκλοφορίας στα Δολιανά λόγω καθίζησης



Την διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις της Επαρχιακής οδού «Αγιωργίτικα – Παρθένι – Άστρος μέσω Αγ. Σοφίας και κάτω Δολιανών», στη ΧΘ: 32+750m που βρίσκεται εντός ορίων οικισμού της Τ.Κ. Κάτω Δολιανών (εντός ορίων λίγο πριν την έξοδο του οικισμού με κατεύθυνση προς Τρίπολη), για χρονικό διάστημα τριάντα πέντε (35) ημερών από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών και αποκλεισμού της οδού, με σκοπό την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση Δημοτικών Δρόμων» αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω της Ε.Ο. Άστρους-Κιβερίου και της Ε.Ο. Άργους–Τριπόλεως.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε διότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν τους τελευταίους μήνες, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Τρίπολης-Άστρους (εντός ορίων καθίζηση οδοστρώματος), σε σημείο που βρίσκεται εντός των ορίων οικισμού της Τ.Κ. Κάτω Δολιανών, λίγο πριν την έξοδο αυτού με κατεύθυνση προς Τρίπολη (εντός ορίωνΧΘ:32+750m).

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει ήδη υπογράψει από τις 08.05.2016 τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο με σκοπό την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης μήκους περίπου 30m και ύψους περίπου 2,50m, το οποίο θα έχει την μορφή τοίχου–προβόλου, με πέδιλο πλάτους περίπου 2,00m, έκκεντρο προς την πλευρά του οδοστρώματος.

Για τις εργασίες κατασκευής θα απαιτηθούν εκσκαφές που θα καλύψουν επιφάνεια πλάτους ίσου με το ήμισυ του πλάτους του κυκλοφορούμενου οδοστρώματος της οδού.

Λαμβάνοντας υπόψη το βάθος εκσκαφής, τα χαρακτηριστικά του εδάφους αλλά και το γεγονός ότι από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται και βαρέα οχήματα (εντός ορίωνφορτηγά, βυτιοφόρα, λεωφορεία, κ.λ.π.), κρίθηκε απαραίτητο για λόγους ασφαλείας τόσο των εργαζομένων στο έργο όσο και των διερχομένων οχημάτων, να πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο πλήρης αποκλεισμός του οδοστρώματος και διακοπή της κυκλοφορίας και στις δύο (εντός ορίων2) κατευθύνσεις κυκλοφορίας.
« PREV
NEXT »