ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τρίπολη | Πανελλήνιος διασυρμός για τα αδέσποτα


Για ακόμη μία φορά η Τρίπολη έγινε "θέμα" σε Δελτίο Ειδήσεων μεγάλου ΜΜΕ της χώρας.

Όχι όμως για καλό αφού πάλι απασχόλησε το θέμα μαζικής εξόντωσης αδέσποτων ζώων από φόλες στη πόλης μας, το οποίο να υπενθυμίσουμε είναι το 2ο περιστατικό μέσα σε 4 μήνες.
Δείτε απόσπασμα από το χθεσινό (12/5) κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Αnt1:

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 βρέθηκαν 13 ζώα νεκρά.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τρίπολης:

"Καταδικάζουμε αποτρόπαιες πρακτικές εις βάρος των αδέσποτων ζώων που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες.

Τις τελευταίες μέρες γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μιας σειράς εγκληματικών πράξεων εις βάρος των αδέσποτων ζώων σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας.

Ως Δημοτική Αρχή καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες αυτές πρακτικές που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη απέναντι σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τις βάναυσες εκκαθαρίσεις πληθυσμών ζώων ως μέσο διαχείρισης των αδέσποτων αμαυρώνοντας έτσι την εικόνα της πόλης και στοχοποιώντας τις Δημοτικές και τις Τοπικές Αρχές.

Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος Τρίπολης προβαίνει άμεσα στις νόμιμες ενέργειες και καλούμε τις αστυνομικές αρχές να αξιοποιήσουν όλα τα πρόσφορα μέσα που κρίνουν απαραίτητα, για τον οριστικό τερματισμό της βάρβαρης αυτής δράσης. Παράλληλα, καλούμε όλους εσάς τους πολίτες να συνδράμετε το αστυνομικό έργο και να συμβάλλετε ενεργά στην αποτροπή τέτοιων ντροπιαστικών φαινομένων καταγγέλλοντας άμεσα κάθε ύποπτο περιστατικό.

Δυστυχώς, η δυσμενής οικονομική συγκυρία των ασφυκτικών προϋπολογισμών είχε τα αποτελέσματά της και στο ακανθώδες θέμα της διαχείρισης των αδεσπότων. Εσφαλμένα η συγκυρία αυτή ερμηνεύτηκε ως αδιαφορία ή αδυναμία και έδωσε αφορμή για την ανάληψη νοσηρών πρωτοβουλιών.

Ο Δήμος είναι παρών και με τη συνεργασία των φιλόζωων πολιτών και των φορέων σχεδιάζει να πετύχει μια δράση συνύπαρξης κατοίκων και ζώων βιώσιμη για όλους, ώστε να προασπίσει το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή, που στις μέρες μας κατέληξε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης".
« PREV
NEXT »