ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο Σύλλογος Γορτυνίας "Ο Λάδωνας" καθάρισε το μονοπάτι που οδηγεί στο ''Κάστρο της Μονοβύζας"Μετά το πέρας των γιορτών ο Σύλλογος Γορτυνίας "Ο Λάδωνας" επιστρέφει δυναμικά στο έργο του. Σήμερα πραγματοποιήσαμε τον καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί στο "Κάστρο της Μονοβύζας" πλησίον του Υ/Η εργοστασίου του Λάδωνα καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μελών του Τμήματος Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δασαρχείου Τροπαίων, εργατών του Δήμου Γορτυνίας και μελών του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμότατα για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Ο μεγαλύτερος όγκος των εργασιών ήρθε εις πέρας ενώ εκκρεμεί η δεύτερη φάση φωταγώγησης του κάστρου από το Υ/Η εργοστάσιο καθώς και η μελέτη αναστήλωσης του.
Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος θα ενταχθεί στα πλαίσια του "Γορτυνιακού Μονοπατιού" στο οποίο εργαζόμαστε επιμελώς παραδίδοντας ήδη στην κυκλοφορία το πρώτο κομμάτι.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να κάνουμε μια διευκρίνηση-διόρθωση στη προυπάρχουσα ανάρτηση του κύριου Δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου, την οποία και αναρτούμε. Το "Γορτυνιακό Μονοπάτι" αποτελεί πρωτοβουλία και έργο του Συλλόγου μας. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου μας έκανε την τιμή να περπατήσει μαζί μας το πρώτο κομμάτι του μονοπατιού Τρόπαια - Σπάθαρι και να σημάνει την "αφετηρία" των πεζοπορικών διαδρομών στην Γορτυνία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων λοιπον, ο Δήμος λειτουργεί μόνο υποστηρικτικά ύστερα από δικά μας αιτήματα. Ο πραγματικός όγκος του έργου επιτελείται από εμάς του ίδιους και όσους δύναται να προσφέρουν εθελοντικά σε αυτή μας την προσπάθεια!

« PREV
NEXT »