ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ στην ΤρίποληΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«Kι αν ήσουν εσύ;»


ΤΡΙΠΟΛΗ, 12 Μαΐου 2019, 7.00 μ.μ.

Τόπος: Μαλλιαροπούλειο Θέατρο


100 μαθητές και μαθήτριες από 5 σχολεία της Αρκαδίας παρουσιάζουν μία θεατρική σύνθεση για το «μαζί της ζωής»...


Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ώρα 7:00 μ.μ., στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τουςαξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.
Συναντιούνται δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μιλούν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο, για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, ώστε να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως «μόνο μαζί μπορούμε».

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»


Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το
Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην
Εκπαίδευση.

Συμμετέχουν:Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, Μουσικό Γυμνάσιο Τρίπολης, Γυμνάσιο Τεγέας, 2 ο Γυμνάσιο Τρίπολης, 2 ο Λύκειο Τρίπολης και η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα "Δράστες"
Οι εκπαιδευτικοί: Μάγκλαρη Μαρία, Κομπίλα Γεωργία, Ντελοπούλου Βασιλική, Παρασκευοπούλου Στεφανία, Δημητρέλη Καλλιόπη, Κόκλα Αικατερίνη, Κωστοπούλου Καλλιόπη, Πλιάκα Κωνσταντίνα, Νούτσου Χριστίνα, Τσαρουχάς Νικόλαος,Πανουκλιά Μαρία, Δημοπούλου Ευθυμία, Τσακιρίδου Κυριακή, Αργυροπούλου Καλλιρρόη
Συντονισμός: Καζακώνη Πηνελόπη

Οργάνωση:Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Με τη στήριξη του Δήμου Tρίπολης

Πληρ.: 210-6541600 / www.humanrights.theatroedu.gr
60033864 10157146457331399 3371905844005306368 n
« PREV
NEXT »