ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Σαν σήμεραTα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σε σήμερα


1503 Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική -παράδεισο σήμερα των υπεράκτιων εταιρειών- και τα ονομάζει Λας Τορτούγας, εξαιτίας των πολλών θαλάσσιων χελωνών που βλέπει.

1859 Συγκρούσεις σημειώνοντα στην Αθήνα, μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας. (Σκιαδικά)


Κολόμβος
1902 Ιατρικό επίτευγμα στην Αθήνα. Ο χειρουργός Σπυρίδων Μαγγίνας αφαιρεί με επιτυχία από ασθενή του ολόκληρο το δεξιό νεφρό του. Η εγχείρηση αυτή έχει ποσοστό επιτυχίας στο εξωτερικό μόλις ένα τοις χιλίοις.

1933 Φοιτητές μέλη του Ναζιστικού Κόμματος καίνε βιβλία των Μαρξ, Φρόιντ, Μπρεχτ και Αϊνστάιν στην κεντρική πλατεία του Βερολίνου. Τα χαρακτηρίζουν «αντιγερμανικά».

1956 Εκτελούνται από τις βρετανικές αρχές οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου, οι οποίοι ανέρχονται στην αγχόνη ψάλλοντες τον εθνικό ύμνο και ζητωκραυγάζοντες υπέρ της Ενώσεως.

2010 Συγκαλείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την οικονομική κρίση, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Δεν συμμετέχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η χήρα που αποκεφάλισε, τεμάχισε και έβρασε το εγγόνι της: Το άγριο έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα το 1908!

Στις 9 Μαΐου του 1908 ένα άγριο έγκλημα είχε συγκλονίσει την Ελλάδα. Η Μαρία Παπαδάκη τεμάχισε το νόθο παιδί της κόρης της και το έβρασε στο τσουκάλι.

Η δολοφόνος Μαρία Παπαδάκη ήταν χήρα και είχε γεννηθεί στα Χανιά της Κρήτης. Έμενε μαζί με την κόρη της Αφροδίτη, σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στον Πειραιά. Όταν η κόρη της έμεινε έγκυος ενώ ήταν ανύπαντρη αποφάσισαν να κρύψουν την εγκυμοσύνη, για να αποφύγουν την κατακραυγή. Τελικά η κοπέλα γέννησε στο μαγειρειό με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία αφότου έφερε στον κόσμο το μωρό το σκότωσε. Όταν η κόρη της πήγε στο δωμάτιο για να ξαπλώσει, η μητέρα το αποκεφάλισε, του έκοψε τα πόδια και το τεμάχισε. Στη συνέχεια το έβαλε σε ένα τσουκάλι με βραστό νερό προκειμένου να το εξαφανίσει.
« PREV
NEXT »