ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μεγάλη ανάσα : ξεκινάει η επιστροφή φόρου

Μεγάλη ανάσα έρχεται για τους φορολογούμενους που έκαναν τηνφορολογική τους δήλωση μέχρι 12 Μαίου και πρόκειται να πάρουν επιστροφή φόρου.

Σήμερα, Παρασκευή, έγιναν οι πρώτες επιστροφές όπως έγινε γνωστό σε διάστημα αρκετά σύντομο σε σχέση με άλλες χρονιές και λίγες ώρες πια πριν από τις κάλπες της Κυριακής.

Για όσους δεν έδωσαν στοιχεία λογαριασμού ή διαπιστώθηκε σφάλμα στον έλεγχο του IBAN, η επιστροφή φόρου θα είναι διαθέσιμη από 31 Μαΐου, με προσκόμιση της σχετικής ειδοποίησης σε τραπεζικό κατάστημα.

Πάντως είχε από νωρίς γίνει σαφές πως όσο νωρίτερα υποβληθούν οι δηλώσειςτόσο νωρίτερα θα άρχιζαν και οι επιστροφές με τις αρχές να παροτρύνουν τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων να κινηθούν άμεσα με το άνοιγμα του συστήματος.

AdTech Ad

undefined
Πρόκειται για τις παρακάτω κατηγορίες:

-οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από έκτακτη και περιστασιακή απασχόληση και αμείφτηκαν το 2018 με το λεγόμενο τίτλο κτήσης (πρώην απόδειξη δαπάνης).

-οι μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το λεγόμενο και μπλοκάκι.

-οι φορολογούμενοι που εμφανίζουν αναπηρία άνω του 67%.

-όσοι φορολογούμενοι έχουν πραγματοποιήσει δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο, όπως είναι οι δωρεές και χορηγίες προς το δημόσιο. Προφέρει έκπτωση φόρου 10% επί της δαπάνης.

Η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος άνοιξε φέτος στις 28 Μαρτίου.

« PREV
NEXT »