Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6



Συνταγή για την πιο ωραία καρυδόπιτα 
Υλικά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 και 1/2 κούπα φρυγανιά
  • 2 κούπες καρύδια
  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
Για το σιρόπι
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
Πως το κάνεις:
boutyr kai zaxari se mixer
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
ayga se meigma
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τα καρύδια. Ρίχνουμε τη σόδα στο κονιάκ να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο μείγμα.


frygania me mpeikin kai kanela
Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά, τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα.
voutyrwnoyme to tapsi
Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί, 24-26 εκατοστών και ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
siropi se katsarola
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνω ζεστό, στη ζεστή καρυδόπιτα. Προαιρετικά, αφού κρυώσει το γλυκό, μπορώ να προσθέσω γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο σοκολάτας

karydopita me glasso
Υλικά
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
krema kai sokolata se katsarola
Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε με τη κρέμα γάλακτος να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
glaso sokolatas
Όταν ομογενοποιηθεί, αφήνω 5 -10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνω την καρυδόπιτα μου.
Η συνταγή αυτή για καρυδόπιτα θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο σου, με την γεμάτη γεύση της και την υπέροχη υφή της. Το γλάσο δε, θα προσδώσει μεγαλύτερη ένταση στο γλυκό και θα δέσει αρμονικά όλες τις γεύσεις. Καλή επιτυχία!

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: