ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Καθαρά Δευτέρα στην Κάρτσοβα πριν από ... 90 χρόνια

Τα Κούλουμα στο λόφο της Κάρτσοβας είναι ένα έθιμο που έρχεται από πολύ παλιά για την Τρίπολη. Πλέον, τα Κούλουμα  δεν εορτάζονται στο λόφο της Κάρτσοβας, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης (Αγία Τριάδα Σεχίου).

Το παρακάτω κείμενο και η κεντρική φωτογραφία είναι της Τζίνης Αντωνίου από την ομάδα «Παλιές φωτογραφίες και γραφικοί τύποι της παλιάς Τριπολιτσάς». 

"1929 Καθαρή Δευτέρα. Λόφος της Κάρτσοβας.
Μεγάλες παρέες εν χορδαίς και οργάνοις. Γλετζέδες της εποχής, και συνάμα άνθρωποι με συλλογική συνείδηση.
Τα τελευταία χρόνια της 10ετίας του 1920 και τα πρώτα της δεκαετίας του 1930 ξεπήδησαν οι περισσότεροι σύλλογοι στην Τρίπολη.
Στην παρέα που στέκεται κοντά στο φακό βρίσκεται η τριανδρία που ίδρυσε ένα χρόνο αργότερα το Σύλλογο Εκδρομέων Τρίπολης- ΣΕΤ. Στο κέντρο της φωτογραφίας διακρίνονται τα μέλη της τριανδρίας του ΣΕΤ Ανδριανόπουλος Χρήστος Σαλίβερος Βαγγέλης και Σταυρίδης Σταύρος για πολλά χρόνια μέλη του Δ.Σ. του.
Οι δύο πρώτοι διετέλεσαν για χρόνια και πρόεδροί του. Ο Ανδριανόπουλος Χρήστος υπήρξε επίσης ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης (ο Αστέρας ιδρύθηκε το 1930 και όχι το 1931...).
Η ίδια παρέα έφτιαξε και το ¨Βόλγα¨, το ¨καράβι¨ στο καρναβάλι της Τρίπολης, την τότε εποχή, με ¨ναύαρχο¨ το Χρήστο Ανδριανόπουλο."
« PREV
NEXT »