ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

''Βεβαιότητες και Ψευδαισθήσεις'' - Νίκος Καζατζόπουλος


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καζατζόπουλου με τίτλο ''Βεβαιότητες και Ψευδαισθήσεις'' χτες Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 08:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ''Ανακτορικόν'' το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Τρίπολης.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης και των εκδόσεων ''ΙΩΛΚΟΣ''
Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης κυρία Εύη Μεντή, η οποία καλωσόρισε τους καλεσμένους και παρουσίασε το συγγραφέα. Στη συνέχεια  αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσαν  η κυρία Όλγα Σπηλιοπούλου - Σπυροπούλου (μαθηματικός) και ο κύριος Παναγιώτης Πιτερός , μέλος του ΦΟΤ. Λίγα λόγια για το βιβλίο και το συγγραφέα  ο Εκδότης κος. Κωνσταντίνος Κορίδης και έπειτα μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας τόσο για την συγγραφή του βιβλίου όσο και για το περιεχόμενο του.

Την εκδήλωση κάλυψαν μουσικά με τραγούδια εποχής ο Παναγιώτης Παπαντωνίου στο τραγούδι,  ο Άρης Εικοσιπένταρχος στο μπουζούκι και ο Χρήστος Γκάνας στην κιθάρα.


Λίγα Λόγια για το βιβλίο...

Ο έρωτας δύο νέων, της Δέσποινας και του Νικηφόρου, βαθαίνει κι ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου.
Η Δέσποινα, παράλληλα, διεκδικείται από τον Παύλο, γνωστό για τη φιλοχουντική δράση του στο Πανεπιστήμιο.
Στο ερωτικό τρίγωνο οι σχέσεις, τα αισθήματα, οι καταστάσεις μεταβάλλονται. Μες στο καμίνι των αγώνων για δημοκρατία σμιλεύονται χαρακτήρες, ιδεολογίες, στάσεις ζωής.
Στο πέρασμα του χρόνου βεβαιώνονται απωθημένα, ψευδαισθήσεις και κυριαρχούν διαψεύσεις για τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω των πρωταγωνιστών και των αγώνων της νιότης τους.
Ο έρωτας των δύο νέων δε διαψεύδεται, αλλά επιβεβαιώνεται μετά από πολλά χρόνια. Τι τους επιφυλάσσει, όμως, η νέα κοινωνική πραγματικότητα; Η φλόγα τους θα βρει δικαίωση;
Ένα βιβλίο για τον έρωτα, τη φιλία, τους κοινωνικούς αγώνες, τις ανθρώπινες σχέσεις, που δε λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά βρίσκονται σε αντιστοιχία με το κοινωνικό οικοδόμημα.


Το βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα...

Ο Νίκος Καζατζόπουλος γεννήθηκε το 1952 στην Ιτέα Φωκίδας. Είναι Μικρασιάτης τρίτης γενιάς με αναφορές στη Σμύρνη και τους Ελιγμούς της Βιθυνίας.
Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Ολοκλήρωσε την καριέρα του ως διευθυντής του Λυκείου Ιτέας διδάσκοντας για 33 χρόνια σε γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας και της Φωκίδας.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Ανάλυση Α΄» και «Ανάλυση Β΄» για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Το 2008 ανασύστησε το «Σύλλογο Μικρασιατών Ιτέας» και ήταν επί επτά συνεχή έτη πρόεδρός του μ’ ενεργή δράση.

Ζει μόνιμα στην Ιτέα. Είναι παντρεμένος με τη Νάντια Μαντά-Καζατζοπούλου κι έχει δύο παιδιά –το Βασίλη και την Ηρώ– και τέσσερα εγγόνια.

Η συντακτική ομάδα του Arcadia Spot εύχεται καλές πωλήσεις και πάντα επιτυχίες σε οποιοδήποτε εγχείρημα του στο μέλλον στο συγγραφέα Νίκο Καζατζόπουλο.

« PREV
NEXT »