ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

"Πνιγόμαστε βοήθεια" – Οι δυο κλήσεις μέσα από το αυτοκίνητο πριν χαθούν τα ίχνη τους

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση ανεύρεσης των τεσσάρων αγνοούμενων στη Μεσαρά Ηρακλείου

Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, σε πέρασμα του Γεροποτάμου, στις Μοίρες.
Όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αγνοούμενες είναι δύο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας που επικαλείται ο σταθμός ΣΚΑΪ, έγιναν δυο κλήσεις. Η πρώτη κλήση έγινε στην άμεση δράση και η διάρκεια της ήταν μόλις λίγα δευτερόλεπτα και ακούστηκε μόνο το «πνιγόμαστε βοήθεια».

Λίγο αργότερα έγινε και δεύτερη κλήση όπου μία γυναικεία φωνή φέρεται να είπε «παρακαλώ βοηθήστε μας, μας παρέσυρε το ρέμα».
Τα τέσσερα άτομα βρίσκονταν σε γάμο και φαίνεται ότι υπερκτίμησαν τις δυνατότητες του αμαξιού τους και λόγω της υπερχείλισης του ποταμού παρασύρθηκαν.

Στο σημείο επιχειρούν 40 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ για τις έρευνες έχει επιστρατευτεί ελικόπτερο του στρατού, σκάφος και drone της ΕΜΑΚ. Μέχρι τις 8 το πρωί και σκάφος του Λιμενικού από τον Κόκκινο Πύργο βρισκόταν στις εκβολές του ποταμού.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, η περιοχή είναι δύσβατη»

«Από τη 01:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης,

Ενώ επισημαίνει ότι: «Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Όπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων.

(Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Δια-SOS-τε τη Μεσαρά)

« PREV
NEXT »