ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού

Στην πρωινή καταμέτρηση έγινε αντιληπτή η απόδραση δύο κρατουμένων. Έκοψαν κάγκελο και πέρασαν από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Υπόδικοι για ληστείες είναι οι δύο αλβανοί που την νύχτα της Τρίτης δραπέτευσαν από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δραπέτες που κρατούνταν στη Δ' πτέρυγα των φυλακών για κλοπές, έκοψαν το κάγκελο του κελιού τους και πήδηξαν την περίφραξη των φυλακών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι φύλακες αντελήφθησαν την απουσία τους κατά την πρωινή καταμέτρηση, οπότε και σήμανε συναγερμός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κρατούμενων που δραπέτευσαν αλλά και για την απόδοση ευθυνών για την απόδραση τους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Σήμερα το πρωί (2.1.2019) διαπιστώθηκε η απόδραση δύο (2) προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαί νει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη (βλ. πίνακα).

Απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού
« PREV
NEXT »