ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αλλαγές στις θητείες στο Στρατό Ξηράς ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού


Αλλαγές στις θητείες ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού


Σημαντικές θεσμικές αλλαγές ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφορικά με την θητεία των στρατευσίμων στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς.


Οι αλλαγές στην θητεία αφορούν την κατάταξη των υπόχρεων στράτευσης, καθώς επανακαθορίζονται οι Εκπαιδευτικές Σειρές Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ). Ποιος είναι ο σκοπός των αλλαγών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιούνται, για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Στρατού Ξηράς, αποφασίστηκε ο επανακαθορισμός του αριθμού των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ) από έξι (6) σε τέσσερις (4) κατ’ έτος (Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο, Νοέμβριο).

Σκοπός της σημαντικής θεσμικής αλλαγής, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ, είναι η επίτευξη ισοκατανομής μεταξύ των κατατασσόμενων οπλιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η βέλτιστη λειτουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της παραμεθορίου και η αποδοτικότερη εκπαίδευση και ομαλότερη ενσωμάτωση των νέων οπλιτών σε Μονάδες της παραμεθορίου.

Αυτή η αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα, η κατάταξη της 2019 A΄/ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα και με προηγηθείσα ανακοίνωση, από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2019, ενώ η 2019 Β΄/ΕΣΣΟ να πραγματοποιηθεί το Μάιο του τρέχοντος έτους, αντί του Μαρτίου.

« PREV
NEXT »