ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Δημήτρης Κούρος | Έκθεση σχεδίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό ΜουσείοΜε χαρά σας καλούμε στην έκθεση σχεδίων
“Μέσα από τις σχισμές…”
του γλύπτη - ζωγράφου Δημητρίου Κούρου
21 Ιανουαρίου – 24 Φεβρουαρίου 2019
στο φιλόξενο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Τ.Κ. 106 82, Αθήνα


Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος
Εγκαίνια: Δευτέρα 21/1/2019, 17:30
Είσοδος ελεύθερηΜε την ευγενική υποστήριξη του Καφέ του Μουσείου και του Κτήματος Τσέλεπου
Παρακαλούμε δηλώστε την παρουσία σας στην έκθεση εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ: www.dkouros.gr
Email επικοινωνίας: dkourosmail@gmail.com

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βήνη Φιλιππή (κιν. 6959998029)
FB: Dimitrios Kouros

Σκέψεις του καλλιτέχνη που αφορά τα έργα του που παρουσιάζονται στην έκθεση


“Μέσα από τις σχισμές…” του γλύπτη- ζωγράφου Δημητρίου Κούρου
21 Ιανουαρίου – 24 Φεβρουαρίου 2019 

«Με τα πιο απλά και εκφραστικά μέσα, μολύβι, κάρβουνο, παστέλ και υδρόχρωμα, προσπάθησα με τα έργα μου αυτά να καταγράψω το τρικυμιώδες ταξίδι της ψυχής, που μέσα από την πεπερασμένη βιωτή της ύπαρξης, γυρεύει με βαθιά ανάγκη και πόθο, να εννοήσει και να εμπλουτιστεί με τη χαμένη ευλάβεια, με το Κάλλος και την Αρμονία.

Με αυτό τον τρόπο προσδοκώ να παραχθεί κραδασμός, «... ως πρόγευση καρπού έργου…», αποκρούοντας τους επιφανειακούς εντυπωσιασμούς και τις φανταχτερές εκφάνσεις και αρκούμενος στη πηγαία και ακατέργαστη χαρά που παρηγορητικά και σιωπηλά προς όλους επιθυμεί να προσφέρει.

Είναι μία επίμονη άσκηση διαισθητικών ανιχνεύσεων, μέσα από ένα εσώτερο χωνευτήρι αισθητικών και πνευματικών αξιών, μέσα από σχισμές στον χώρο, στον χρόνο, στο περιβάλλον…

Πυρήνας, γέννηση, κίνηση, στάση· όλα συνυπάρχουν και διαμορφώνονται κατάλληλα για να κάνουν μέτοχο τον θεατή.»

Στο πλαίσιο της έκθεσης στο Καφέ του Μουσείου την Κυριακή 17/2/2019 και ώρα 12:00-14:00, ο Αρχιτέκτονας και Ιστορικός Τέχνης και Αρχιτεκτονικής Κωστής Καζαμιάκης, θα μιλήσει για το έργο του Δημητρίου Κούρου, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης Δημήτριος Κούρος

Ο Δημήτριος Κούρος (www.dkouros.gr), γλύπτης και ζωγράφος, ξεκίνησε την γνωριμία και αναζήτηση με το χώρο της τέχνης με οδηγό τον ζωγράφο Αντώνη Γκλίνο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου με δάσκαλο τον Γιάννη Μανιατάκο και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, με δασκάλους τον Δημήτρη Μυταρά και τον Δημήτρη Καλαμάρα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, με δασκάλους τον γλύπτη Cezar και τον Francois Duffot. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία και τον Καναδά.

« PREV
NEXT »