ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αποτεφρωμένη βρέθηκε 73χρονη

Αποτεφρωμένη δίπλα στο τζάκι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί από το τσουχτερό κρύο, βρέθηκε η 73χρονη Ελπίδα Γιαννακά, στον οικισμό Ζαχαρέικα Αντρωνίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Οι γείτονες, την είχαν γλυτώσει την προηγούμενη φορά. Αυτή, τη φορά, δεν πρόλαβαν.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους του μικρού οικισμού, όταν πια είχε πάρει διαστάσεις. Μη μπορώντας να προσεγγίσουν, προσπάθησαν να τη σβήσουν, ρίχνοντας νερό με τα λάστιχα ποτίσματος από το ανοιχτό παράθυρο της κουζίνας. Λίγη ώρα αργότερα – κι ενώ είχαν ενημερώσει την Πυροσβεστική και την Αστυνομία – κατάφεραν να την περιορίσουν, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν την άτυχη γυναίκα. Την εντόπισαν μέσα στον χώρο της κουζίνας, καμένη.

Πέθανε ή κάηκε ζωντανή;

Ακριβείς απαντήσεις, για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, θα «δώσει» η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, αν και τα πρώτα στοιχεία – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το στρώμα του κρεβατιού, που βρισκόταν δίπλα στο τζάκι.

Η θέση στην οποία βρέθηκε η άτυχη γυναίκα «μαρτυρά» την προσπάθειά της να σωθεί, αλλά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, φαίνεται ότι δεν την επέτρεψαν να απομακρυνθεί έγκαιρα από το σημείο, με αποτέλεσμα να αφήσει εκεί την τελευταία της πνοή, με «μαρτυρικό» τρόπο.

Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν 7 οχήματα και 15 άντρες, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ, Πύραρχο Ιωάννη Καραμαλίκη.

Στο σημείο, βρέθηκε και ισχυρή αστυνομική δύναμη από τη Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, στον Αστ. Σταθμό Δίβρης, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου καθώς και κλιμάκιο της Σήμανσης, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Αστ. Διευθυντή Βαγγέλη Αναγνωστάκη.


« PREV
NEXT »