Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον σεφ της Πρεσβείας, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ.

Εγγραφές έως τις 20 Ιανουαρίου 

 

Ο τελικός θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στην Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, μετά από τέσσερις προεπιλογές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, και στα Χανιά.

Μέλος της κριτικής επιτροπής στην Πάτρα, θα είναι και η Πατρινή Χρυσούλα Σεβαστιάδου, Φιναλίστ του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν.

Ήταν η μόνη μη επαγγελματίας ζαχαροπλάστης ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους. Στον τελικό συμμετείχε με ένα μακαρόν με γκανάς λευκής σοκολάτας και ρυζόγαλο, βανίλια, κανέλα. Το μακαρόν της είχε μοβ χρώμα με μια βρώσιμη ασημένια πινελιά.

Διαγωνισμός σε 2 γύρους

Οι 4 φιναλίστ που θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού MaziChef για το «Καλύτερο Ελληνικό Εκλέρ» θα προκύψουν από τις περιφερειακές προεπιλογές που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, και τα Χανιά.

Οι εγγραφές στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και λήγουν στις 20 Ιανουαρίου 2019.

***Πρώτος γύρος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, και Χανιά)

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού θα λάβει χώρα την Τετάρτη 23 janvier Ιανουαρίου - 12:00 - στην Πάτρα(Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας), το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 - 12:00 - στη Θεσσαλονίκη (Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης), την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 - 11:00 - στην Αθήνα (Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, Αγία Παρασκευή), και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 - 12:00 - στα Χανιά (Ελληνογαλλικός σύλλογος Χανίων).

Μπορούν να εγγραφούν μόνο μεμονωμένα άτομα, όχι επιχειρήσεις. 
Μόνον οι 20 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη θα συμμετάσχουν. 
Η εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο σε μια από τις τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Χανιά, Πάτρα, και Θεσσαλονίκη).

Οι 20 εγγεγραμμένοι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν 10 δείγματα του εκλέρ τους, σε κλασικό μέγεθος (10 έως 12 εκατοστά σε μήκος), τα οποία θα έχουν προετοιμάσει στο χώρο τους, με δικά τους προϊόντα και με δικό τους τρόπο.

Το εκλέρ που θα πρέπει να ετοιμάσουν οι διαγωνιζόμενοι είναι το ίδιο τόσο στον 1ο γύρο όσο και στον τελικό: Ένα εκλέρ με ελληνική γεύση, είτε γλυκό είτε αλμυρό. 
Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τα ακόλουθα: Η γεύση, η γευστική πρωτοτυπία, η υφή, η ομοιομορφία του σχήματος του εκλέρ, η γενική του όψη.

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής στην Πάτρα:
Πρόεδρος της επιτροπής: 
Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

Επιτροπή: 
Χρυσούλα Σεβαστιάδου, Φιναλίστ του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν 
Και ορισμένοι σεφ – μέλη της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής στην Αθήνα:

Πρόεδρος της επιτροπής: 
Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

Επιτροπή: 
- Αγγελική Αγάθου, Νικήτρια του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν 
Και ορισμένοι σεφ – μέλη της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής στα Χανιά:

Πρόεδρος της επιτροπής: 
Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

Επιτροπή: 
Σταμάτης Ξενάκης Φιναλίστ του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν 
Και ορισμένοι σεφ – μέλη της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη:

Πρόεδρος της επιτροπής: 
Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

Επιτροπή: 
Ευθυμία Νανέρη, Φιναλίστ του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν 
Και ορισμένοι σεφ – μέλη της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Ο Τελικός - Δεύτερος γύρος (Αθήνα)

Ο δεύτερος γύρος, ο τελικός, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Οι 4 φιναλίστ (ένας από κάθε πόλη) θα πρέπει να παρουσιάσουν 600 εκλέρ, το ίδιο που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο, στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής του τελικού:

Πρόεδρος της επιτροπής: 
Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

Επίτιμος πρόεδρος:
- Fabien Cocheteux, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Μέγαρο των Ηλυσίων, Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Παρίσι

Επιτροπή: 
Γιώργος Αυγέρος, Καθηγητής στα ΙΕΚ Δέλτα, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sani Resort, στη Χαλκιδική 
Arnaud Bignon, Σεφ του εστιατορίου Σπονδή στην Αθήνα, 2 αστέρια Michelin 
Πόπη Χρυσανθίδου, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros 
Δημήτρης Χρονόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλαστικής - Chocolatier Consulting 
François Daubinet, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Fauchon, Παρίσι 
Stéphane Glacier, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Meilleur Ouvrier de France 2000, προπονητής της ομάδας της Γαλλίας που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2006, Colombes 
Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France 2007, Relais Desserts International, Παρίσι, Αθήνα και Τόκυο. 
Gilles Marchal, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Παρίσι 
Ντίνα Νικολάου, Σεφ στο ελληνικό εστιατόριο Evi Evane, Αθήνα & Παρίσι 
Νικόλας Νικολακόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde στην Αθήνα 
Stelios Parliaros, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sweet Alchemy, Αθήνα 
Claire Verneil, Σεφ Ζαχαροπλαστικής & Αρθογράφος σε θέματα γαστρονομίας, Παρίσι

Ψηφολέκτες: 
Olivier Dovergne, Mazinnov Manager, Αθήνα 
Céline Pendariès, Πρόξενος της Γαλλίας, Αθήνα

Εγγραφές

Κατεβάστε το έντυπο εγγραφής και τον κανονισμό του διαγωνισμού (word - 46 ko)
Ζητήστε το έντυπο εγγραφής και τον κανονισμό του διαγωνισμού στη διεύθυνση MaziChef@yahoo.com
Αποστείλατε τη συμμετοχή σας στη διεύθυνση MaziChef@yahoo.comή με ιδιωτικό μήνυμαστον λογαριασμό Facebook του διαγωνισμού.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: