ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης σε τμήμα της οδού ''Ιωσήφ Ανδρούσης'' στη Τρίπολη

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην οδό Ιωσήφ Ανδρούσης.


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι για την αντιμετώπιση της δυσχέρειας που διαπιστώθηκε (δυσκολία εξόδου από το χώρο στάθμευσης - οικοδομή στην οδό Ιωσήφ Ανδρούσης 28 - και της στροφής στη συνέχεια λόγω μικρού πλάτους της οδού Ιωσήφ Ανδρούσης, όταν υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα μπροστά από την πόρτα χώρου στάθμευσης που προαναφέρθηκε και εκατέρωθεν – πριν και μετά - αυτής, καθώς και στο αντίστοιχο διάστημα (προβολή) στην απέναντι πλευρά. Επίσης ύπαρξη κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος λόγω της μειωμένης ορατότητας των οχημάτων που εξέρχονται από την έξοδο του προαναφερόμενου χώρου στάθμευσης), σύμφωνα με την άποψη της Υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

  •  Να γίνει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και κατάλληλη διαγράμμιση σε τμήμα του οδοστρώματος της οδού Ιωσήφ Ανδρούσης στο άκρο του πεζοδρομίου, με αρχή 1,00 μ πριν την έξοδο-πόρτα του χώρου στάθμευσης (της οικοδομής στην οδό Ιωσήφ Ανδρούσης 28) και τέλος 1,00 μ μετά την έξοδο-πόρτα του χώρου στάθμευσης.
  •  Να γίνει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και κατάλληλη διαγράμμιση σε τμήμα του οδοστρώματος της οδού Ιωσήφ Ανδρούσης, στο άκρο του πεζοδρομίου, στο διάστημα με αρχή και τέλος τα αντίστοιχα ίχνη προβολής στην απέναντι πλευρά της οδού, της αρχής και τέλους του διαστήματος που προαναφέρθηκαν (πλευρά της οδού Ιωσήφ Ανδρούσης που βρίσκεται η οικοδομή με αριθμό 28).
Διευκρινίζεται ότι οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποτελούν αμιγώς τοπική υπόθεση και δίνουν λύση στα υφιστάμενα προβλήματα, ρυθμίζοντας και διευκολύνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Επιπλέον με τις προαναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) αλλά αντίθετα διευκολύνεται. Είναι ρυθμίσεις με τις οποίες δε παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, και από την υπηρεσία μας κρίνονται αναγκαίες για την εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας.

Από το σημείο αυτό της πόλης δε διέρχονται μέσα μαζικής μεταφοράς (αστική και υπεραστική συγκοινωνία με κάποιο τακτικό δρομολόγιο) και γι’ αυτό δεν είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
« PREV
NEXT »