Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Υλικά:

Για την μπεσαμέλ
3 ποτήρια γάλα
3 κουτ.σούπας βούτυρο
7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
1 αβγό (κρόκος)
αλάτι – πιπέρι
300 γρ πικάντικη φέτα
Για το φύλλο
500 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/4 κούπας λάδι
1 κούπα χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Φύλλο:Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ξίδι. Λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄.Ανοίγουμε  τέσσερα φύλλα και τοποθετούμε δύο κάτω και δύο πάνω.
Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να αγοράσετε έτοιμο φύλλο της αρεσκείας σας ειδικό για πίτες.
Μπεσαμέλ:Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα το βούτυρο το σιμιγδάλι το αλάτι και το πιπέρι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Τη βγάζουμε από το μάτι πριν πήξει πολύ και την αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε την φέτα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε τα δύο φύλλα αδειάζουμε στην συνέχεια την γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο. Ραντίζουμε με νερό.Ψήνουμε στους 180’ για περίπου 45΄.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: