ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Καταγωγή από το Λεωνίδιο έχει ο Μανώλης Γεωργοστάθης , το πρώτο μπουζούκι του Μίκη ΘεοδωράκηΤην Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι», που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος, είχε κεντρικό καλεσμένο έναν Αρκάδα. Τον Μανώλη Γεωργοστάθη από το Λεωνίδιο.

Ήταν ένα μουσικό ταξίδι στα πιο εμβληματικά λαϊκά τραγούδια με την κορυφαία 16μελή ορχήστρα «Έμμετρον» του βιρτουόζου του μπουζουκιού Μανώλη Γεωργοστάθη. Από τον Τσιτσάνη και τον Ζαμπέτα μέχρι τον Άκη Πάνου και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Ο Μανώλης Γεωργοστάθης κάλεσε όλο τον κόσμο στο Λεωνίδιο για να δεί από κοντά τα όμορφα μέρη της Αρκαδίας.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε μίλησε για τη συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη που του άλλαξε τη ζωή, ενώ επίσης είχε πει ... «Από μικρή ηλικία είχα δείξει έφεση στη μουσική. Ωστόσο στα 15 μου χρόνια ξεκίνησα να πειραματίζομαι πιο εντατικά μαζί της. Και ο λόγος; Ερωτεύτηκα ένα κορίτσι στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, το χωριό μου. Εκείνη την περίοδο έψαχνα να βρω τρόπο να εκφραστώ, να της δείξω τα συναισθήματά μου. Έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω αυτοσχέδια μουσικά όργανα και βρέθηκα με ένα μπουζούκι, το οποίο έπαιζα μανιωδώς. Μπορώ σήμερα να πω ότι είμαι σχεδόν αυτοδίδακτος. Και λέω σχεδόν, γιατί έχω φοιτήσει και στο Ωδείο του Πειραιά, στο οποίο πήγα όταν ολοκλήρωσα τη φοίτησή μου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση."
« PREV
NEXT »