ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αυξημένο επίδομα θέρμανσης για την Κυνουρία | Δεν θεωρούνται ορεινοί οι Δήμοι Τρίπολης, Μεγαλόπολης και ΓορτυνίαςΥπογράφηκε η υπουργική απόφαση με την οποία θα καταβληθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 στους δικαιούχους της Α κλιματικής ζώνης της χώρας στους οποίους περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι των ορεινών Δήμων της Β κλιματικής ζώνης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Εδώ, να σημειωθεί ότι η Αρκαδία είναι εκτός Α' Ζώνης. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη Β' Ζώνη και επιπλέον επιδότηση δικαιούνται μόνο οι Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας που θεωρούνται "ορεινοί". Αντίθετα, δεν θεωρούνται "ορεινοί" οι δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης που οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται επίδομα θέρμανασης, αλλά όχι αυξημένο!

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ ... "Η απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προβλέπει ότι για τους δικαιούχους της Α κλιματικής ζώνης το ποσό της επιδότησης αυξάνεται για τη χειμερινή σεζόν 2017- 2018 στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης ενώ στις υπόλοιπες ζώνες παραμένει 0,125 ευρώ ανά λίτρο.

Το επιπλέον έκτακτο επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως στις 28-12-2018.

Στην Α’ ζώνη, περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης της τρέχουσας χειμερινής σεζόν, η έκδοσή της αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδος και θα προβλέπει, όπως έχει ανακοινώσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αυξημένα ποσά επιδότησης σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο."
« PREV
NEXT »