ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Παίρνετε αναβολικά;;; Σταματήστε τώρα!!!


Δυστυχώς στις μέρες μας είναι έντονο το φαινόμενο της χρήσης αναβολικών από όλες τις ηλικιακές ομάδες και από τα δύο φύλα. Τα αναβολικά όμως είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία, σωματική, πνευματική και ψυχική. Πέρα από τις σημαντικότατες βλάβες που προκαλούν στον οργανισμό, οδηγούν τα άτομα σε εθισμό σε αυτές τις ουσίες, όπως ακριβώς και τα ναρκωτικά. Δεν αξίζει λοιπόν να καταστρέψετε την υγεία σας με αυτά τα σκευάσματα που πολλές φορές πωλούνται παράνομα.

Διαβάστε περισσότερα για τα αναβολικά και τι ακριβώς προκαλούν εδώ : Αναβολικά...Μείνετε μακριά!!!

Τα στειροειδή τον δολοφόνησαν!!

 Ο bodybuilder Dean Wharmby πέθανε στα 39 από καρκίνο στο συκώτι που αποδίδεται στην πολυετή χρήση στεροειδών,  ύστερα από μάχη 5μιση ετών με την ασθένειά του.

Έχοντας εμμονή με το να «χτίσει όγκο» για να αποκτήσει το τέλειο σώμα bodybuilder, ακολουθούσε δίαιτα 10.000 θερμίδων την ημέρα και έπαιρνε αναβολικά στεροειδή για να ενισχύσει την ενέργειά του και να σμιλεύσει τους μύες του- αυτό σύμφωνα με την ιατροδικαστή ήταν η άμεση αιτία του θανάτου του. Η Lisa Hashmi τόνισε πως η απώλεια του Wharmby θα πρέπει να είναι μια θλιβερή υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση τους.

«Κρίνω βάσει πιθανοτήτων πως για έναν τόσο fit, επικεντρωμένο σε θέματα υγείας νεαρό άνδρα, η πιθανότερη αιτία της εμφάνισης όγκων στο συκώτι είναι η κατάχρηση αναβολικών», τόνισε, «για μένα υπάρχει ευθεία σχέση αιτίας-αποτελέσματος στην περίπτωση του θανάτου του Dean».

Η σύντροφός του Charlotte Rigby λέει πως όταν τον είχε πρωτογνωρίσει, οκτώ χρόνια πριν, είχε υποψίες πως έπαιρνε στεροειδή λόγω του όγκου των μυών του αλλά όταν έγιναν ζευγάρι το 2010, προσπαθούσε να σταματήσει να τα παίρνει.

Ο Wharmby ασχολείτο με το bodybuilding για 20 χρόνια πριν αρρωστήσει. Αρχικά, έπαιρνε στεροειδή για έναν χρόνο προκειμένου να «χτίσει» τον όγκο του κι επειδή αυτό έκαναν όλοι.

Το 2013 κατέρρευσε έξω από το γυμναστήριο όπου εργαζόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επέστρεψε στον φυσικό τρόπο ζωής αλλά μετά τα προβλήματα του χτύπησαν και πάλι την πόρτα: χώρισε με τη φίλη του, έμεινε άστεγος.

Τον Νοέμβριο νοσηλευόταν και οι γιατροί του έδιναν τρεις εβδομάδες ζωής. Ο όγκος του είχε μεγαλώσει πολύ και δεν μπορούσε να χειρουργηθεί και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά.

«η καρδιά μου έχει ραγίσει αλλά ήταν τόσο μεγάλη λύτρωση, ένιωσα πως δεν ήταν πια στο δωμάτιο. Ξέρω πως εκεί που είναι τώρα είναι ελεύθερος, έχει απαλλαγεί από όλη την αρρώστια και τον πόνο, είναι αγνός και τέλειος και θα ζήσει για πάντα», έγραψε η σύντροφός του στο Facebook λίγο μετά το θάνατό του.

« PREV
NEXT »