Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Υλικά

600 γραμ. αμύγδαλα ψίχα (με τη φλούδα)
600 γραμ. βούτυρο γάλακτος ή βιτάμ
2 κρόκοι αυγών
225 γραμ. ζάχαρη ψιλοκοπανισμένη
900 γραμ. αλεύρι α ποιότητας
2 χαρτάκια κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα όταν έρθουν από το φούρνο

Διαδικασία

Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο με το χέρι σε πήλινη λεκάνη πολύ ώρα (3/4 – 1 ώρα), μέχρι να ασπρίσει.

Βήμα 2
Προσθέτουμε την ψιλοκοπανισμένη ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα.

Βήμα 3
Ρίχνουμε τους κρόκους, ένα έναν, καθώς και την κανέλα και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Βήμα 4
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και το αλεύρι, λίγο λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά (η ζύμη να πλάθεται εύκολα).

Βήμα 5
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς, μισοφέγγαρα, ή ότι σχήμα θέλουμε, τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 10 λεπτά περίπου.

Βήμα 6
Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, τους τυλίγουμε, ζεστούς όπως είναι, σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα κατά στρώσεις.

Βήμα 7
Σε κάθε στρώση ρίχνουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη με το συρμάτινο κόσκινο, για να πέφτει αφράτη.

Βήμα 8
Η συνταγή για κουραμπιέδες κλασικούς, εύκολους, γρήγορους και νηστίσιμους μόνο με φυτίνη μαργαρίνη βιτάμ είναι έτοιμη.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: