ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μαύρη αγορά και στους τάφους της Τρίπολης

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης εισηγήθηκε την  παραχώρηση της λειτουργίας όλων των κοιμητηρίων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου στο Νομικό Πρόσωπο

 

Μάλιστα, όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, ο Δήμος υποχρεούται να ρυθμίσει ομοιόμορφα τη λειτουργία του συνόλου των κοιμητηρίων της διοικητικής του περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις τυπολογικές διαφορές μεταξύ του κεντρικού κοιμητηρίου με τα κοιμητήρια των λοιπών τοπικών κοινοτήτων.

 

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Παυλή, όλα τα κοιμητήρια περνάνε στον έλεγχο του Δήμου και αναμένεται να ακολουθηθεί η προσήκουσα διαδικασία, προκειμένου να καθοριστούν και οι όροι λειτουργίας τους.

 

Βεβαίως, όπως ειπώθηκε, το Νομικό Πρόσωπο-αυτή τη στιγμή-δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τέτοιου είδους διαχείριση, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε πως η εγκύκλιος του αρμόδιου Υπουργείου είναι σαφής: Ο έλεγχος πηγαίνει στο Νομικό Πρόσωπο, μετά από σχετική μελέτη και είναι ανταποδοτικής φύσεως.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, υπήρξαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το αν επηρεάζεται το καθεστώς λειτουργίας των ενοριών. Ξεκαθαρίστηκε πως δεν επηρεάζεται η εκάστοτε εκκλησία-όσον αφορά τα έσοδά της- αλλά η χρήση όλων των κοιμητηρίων περιέρχεται στους Δήμους.

 

Να σημειώσουμε πως σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Δήμοι της Πελοποννήσου δεν έχουν προχωρήσει τη σχετική διαδικασία.

 

Ο κ. Παυλής, θέλοντας να αναδείξει την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας, ανέφερε πως γίνεται "μαύρη αγορά" σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης και η ταρίφα φθάνει στις 20.000,00 ευρώ ο τάφος!

 

Υπήρξαν αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους-και της πλειοψηφίας- σχετικά με το ενδεχόμενο να μπουν τέλη στη χρήση των κοιμητηρίων, ενώ έγινε και η ερώτηση αν είναι ενημερωμένη η Εκκλησία.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Παυλής, η διαδικασία έχει καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και, απ' όσο ξέρει, η Εκκλησία είναι ενήμερη.

 

« PREV
NEXT »