ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

633 συμβάντα ο απολογισμός της Αντιπυρικής Περιόδου Πελοποννήσου 2018

                            

Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Λαρέζος.


Ο Διοικητής σχολίασε τον απολογισμό της Αντιπυρικής Περιόδου 2018 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η αντιπυρική περίοδος που πέρασε ήταν δύσκολη διότι υπήρχε συχνά το φαινόμενο δυνατών ανέμων. Αυξήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, οι περιπολίες, ενώ έγιναν αρκετές συσκέψεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όμως η καμένη γη, σε σχέση με πέρυσι (40.000 στρέμματα), ήταν πολύ μικρότερη, αφού φέτος.

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018 σημειώθηκαν 663 συμβάντα - 11.000 στρέμματα καμένη γη, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους 833 συμβάντα - 13.000 καμένη γη.

Εφετός ήταν, σχετικά μια καλή χρονιά, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι εθελοντές στις πυρκαγιές, αφού η βοήθειά τους ήταν τεράστια.

Όσον αφορά την χειμερινή περίοδο ο Διοικητής δήλωσε πως το σχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο σχεδίων για πλημμύρες και χιονοπτώσεις και αυτή την εβδομάδα πάει για επικύρωση.

Οι συσκέψεις φυσικά θα συνεχιστούν, κάνουμε τα απαιτούμενα, προτείνουμε συσκέψεις σε κάθε νόμο, ώστε συντεταγμένα να αντιμετωπιστεί κάθε πιθανό καιρικό φαινόμενο, πρόσθεσε ο κ. Λαρέζος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί ο κ. Λαρέζος απάντησε πως καλό θα είναι σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, όσο το δυνατόν περισσότερο και να οδηγούν προσεκτικά.
« PREV
NEXT »