Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης ΄΄ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ΄΄, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα προκηρύσσουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ που θα πραγματοποιηθει το Σαββατοκύριακο 28-29/10/2017 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η δαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμη του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του  Όρους. 

Ημερομηνία διεξαγωγής: 26-27 Oκτώβρη 2018
Εκκίνηση Αγώνα: 26 Οκτώβρη 2017, Τρίπολη Αρκαδίας, Άγαλμα Κολοκοτρώνη(Πλατεία Άρεως)
Ώρα εκκίνησης: 19.00 μ.μ.
Χιλιόμετρα: 142 
Τερματισμός αγώνα: 27 Οκτώβρη 2018, κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 19.00 μ.μ.
Χρονικό όριο αγώνα: Ορίζονται οι 24 ώρες μέχρι τις 19.00 το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.
Πιθανή παράταση μισής ΜΟΝΟ ώρας, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θα δοθεί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε όλους τους αθλητές όπου βρίσκονται και σε όλους τους σταθμούς.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Παρασκευή 26/10/2018
-14.00: Aναχώρηση πούλμαν με τους αθλητές από Αθήνα
-15.00: Άνοιγμα γραμματείας πλησίον της εκκίνησης του αγώνα, στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη
-17:00: Pasta party
-19.00:Εκκίνηση του αγώνα ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
-00.30:Kλείσιμο του 1ου check point, στο 37ο χλμ. στις πηγές του Ευρώτα
-07.00:Κλείσιμο του 2ου check point στο 80ο χλμ. στην Σπάρτη
-13.00:Κλείσιμο του 3ου check point στο 106,7ο χλμ. στο Τουριστικό
-19.00:Ολοκλήρωση του αγώνα
-19.30:Απονομές επάθλων
-20.00-21.30:Γεύμα προς τους αθλητές στην Καλαμάτα


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφάλτινης δημοσίας οδού.ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΜΑ ή ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην πλατεία Άρεως της Τριπόλεως. Αφού διασχίσει τα πρώτα μέτρα επί της πλατείας, θα διανύσει περίπου 2 χλμ. μέσα στην Τρίπολη και θα εξέλθει αυτής, πιάνοντας την παλιά Εθνική Τριπόλεως - Καλαμάτας. Αφού διασχίσει περίπου 18 χλμ.επί της Παλιάς Εθνικής Οδού, και φτάσει στο χωριό Κάτω Ασέα, λίγο μετά από αυτό, θα στρίψετε αριστερά, προς το χωριό Πάπαρης, το οποίο και θα συναντήσετε στο 24ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Μετά τον Πάπαρη και αφού διασχίσετε μερικά χιλιόμετρα, πλέον εισέρχεστε στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και θα κινείστε παράλληλα με την κορυφογραμμή του. Στο 30ο χλμ. εισέρχεστε στο χωριό Σχορτσίνος και μετά από 8 χλμ. - στο 38ο χλμ. φτάνετε στις πηγές του Ευρώτα, όπου είναι και το πρώτο μεγάλο check point και αποτελεί και κεντρικό σταθμό. Στον εν λόγω σταθμό, θα πρέπει να έχετε φτάσει εντός 5.30 ωρών από την εναρξη του αγώνα. Καταλυκτική ώρα κλεισίματος του σταθμού ορίζεται η 00.30. Ο εν λόγω σταθμός είναι και ο 1ος σταθμός - κόφτης του αγώνα! Επίσης μετά από αυτό το σημείο όλοι οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φακό κεφαλής, προκειμένου να συνεχίσουν, και θα γίνει έλεγχος ως προς αυτό! Μετά τις πηγές του Ευρώτα εισέρχεστε για τα καλά στον Ταϋγετο και αρχίζετε να διασχίζετε, όλα τα πανέμορφα και γραφικά χωριά του Ταϋγέτου. Διαδοχικά θα διασχίσετε τα κάτωθι χωριά όπου στα περισσότερα θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού:
​-Κυπαρίσσι
-Λογκανίκος
-Αγόριανη
-Γεωργίτσι
-Αλευρού
-Καστόρι
-Καστρί
-Βορδόνια
-Σέρβου
ενώ σε κάποιο σημείο στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Σπάρτη, θα στρίψετε δεξιά και θα εισέλθετε στην κοινότητα του Καραβά, όπου θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού. 5 χλμ. μετά τον Καραβά, φτάνετε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας - την Σπάρτη, στο 80ο περίπου χλμ. Πλέον έχετε φτάσει στο δεύτερο άγαλμα του αγώνα, αυτό του Βασιλιά Λεωνίδα. Εκεί μπροστά από το άγαλμα θα υπάρχει το δεύτερο check point, και θα αποτελεί τον δεύτερο κεντρικό σταθμό, υπό την επίβλεψη των Σπαρτιατών Δρομέων, οι οποίοι θα αναλάβουν την στελέχωση του σταθμού! Στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη, θα πρέπει να έχετε φτάσει εντός 12 ωρών, μέχρι τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου 27/10! 
Πλέον κινείστε εντός της Σπάρτης την οποία και διασχίζετε, και στρίβετε δεξιά από τον Κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση, προς τον Μυστρά. Στο 87ο περίπου χλμ. έχετε φτάσει στον Μυστρά, και στο 3ο άγαλμα του προορισμού σας-αυτό του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Κων/νου Παλαιολόγου.
Μετά τον Μυστρά αρχίζετε να ανεβαίνετε κάθετα τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, και να έχετε μπροστά σας, το δυσκολότερο σημείο του αγώνα-την ανάβαση του Ταϋγέτου, με τελικό προορισμό την Καλαμάτα. Περνάτε από την Τρύπη,και από τον ιστορικό Καιάδα,και αρχίζετε να ανηφορίζετε για τα καλά πλέον, μέσα από φουρκέτες του ασφάλτινου, ορεινού δρόμου του Ταϋγέτου. Θα περάσετε επίσης,μέσα από τις θρυλικές τρύπες που διέρχεται ο δρόμος, και θα κατευθυνθείτε προς την κορυφογραμμή. Μετά από 30 περίπου χιλιόμετρα, έχετε φτάσει στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου,και στο παλαί ποτέ κρατεώ Τουριστικό κατάστημα, όπου βρίσκεστε στο 3o check point, όπου αποτελεί και τον τελευταίο κεντρικό σταθμό,περίπου στο 107ο χλμ.της διαδρομής. Εκεί καλείστε να φτάσετε εντός 18 ωρών από την εκκίνηση του αγώνα - μέχρι τη 13:00 του Σαββάτου 27/10.Από εκεί και πέρα,αρχίζει πλέον η κατηφόρα, καθώς κατέρχεστε τον Ταϋγετο και τίποτα δεν σας σταματάει, μέχρι τον τελικό σας προορισμό, που είναι η Καλαμάτα! Θα περάσετε και το χωριό Αρτεμισία-κάπου στο 118ο χλμ.και σας μένει περίπου ένας ημιμαραθώνιος ακόμα, μέχρι να φτάσετε στην Καλαμάτα. Διασχίζετε τα τελευταία χιλιόμετρα επί του Ταϋγέτου, με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να είναι κατηφορικό! Φτάνουμε στο 136ο χλμ. της διαδρομής, όπου υπάρχει και ο 27ος και τελευταίος σταθμός του αγώνα!Πλέον η Καλαμάτα, βρίσκεται από κάτω σας, και την βλέπετε σχεδόν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής,μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό.Μπαίνετε μέσα στην Καλαμάτα, κάπου στο 140ο χλμ. Αφου κάνετε περίπου 2 χιλιόμετρα μέσα στην Καλαμάτα, φτάνετε στο κέντρο της Καλαμάτας, και στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στέκονται αγέρωχα τα αγάλματα των οπλαρχηγών του 1821, ανάμεσα τους και του Γρηγόριου Δικαίου,πιο γνωστού και ως Παπαφλέσσα. Έχετε πια τερματίσει έναν επίπονο αγώνα, μετά από 142 και πλέον χιλιόμετρα, κάνωντας έναν επίπονο και συνάμα πανέμορφο αγώνα.
Picture
Περισσότερα, διαβάστε εδώ: http://www.athanatoi.gr/piepsilonrhoiotagammarhoalphaphieta.html

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: