ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Πέντε μεταθανάτιες αντιδράσεις του νεκρού σώματος

 Οι ιατροδικαστές αποκαλύπτουν πέντε μεταθανάτιες αντιδράσεις του νεκρού σώματος. 

Η ιδέα πως άνθρωποι μπορούν να κουνηθούν μετά τον θάνατό τους μπορεί να είναι αρκετά τρομακτική.

Εάν έχετε ακούσει όμως ποτέ ιστορίες για κάποιο νεκρό σώμα που κουνήθηκε μετά τον θάνατο, δεν πρόκειται για μεταφυσική εμπειρία – και η επιστήμη το αποδεικνύει.

Η μεταθανάτια δραστηριότητα συνήθως συμβαίνει επειδή το σώμα μπορεί να κάνει μερικά πράγματα ακόμα και αφού πεθάνει. Παρακάτω, δείτε 5 μεταθανάτιες αντιδράσεις που έχουν παρατηρήσει οι ιατροδικαστές.

5 παράξενες μεταθανάτιες αντιδράσεις ενός νεκρού σώματος

Μαλλιά και νύχια

Τα νύχια δεν μεγαλώνουν μετά τον θάνατο. Συμβαίνουν δύο πράγματα στην πραγματικότητα: 1) σταματάει η ροή του αίματος που οδηγεί σε 2) έλλειψη ενυδάτωσης στο δέρμα με αποτέλεσμα να μαζεύεται και να μένουν περισσότερο εκτεθειμένα τα μαλλιά και τα νύχια.

Αντανακλαστικές κινήσεις των μυών

Οι ιστοί του σώματος μένουν ζωντανοί για λίγο ακόμα μετά τον θάνατο – αυτό συμπεριλαμβάνει και τους μυς. Το ανατριχιαστικό είναι όταν συστέλλονται με αποτέλεσμα το σώμα να κάνει σπασμούς. Οι σπασμοί αυτοί μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και 12 ώρες μετά τον θάνατο.

Ούρα και κόπρανα

Ενώ άλλοι μυς συσπώνται, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που χαλαρώνουν εντελώς, όπως αυτοί που κρατάνε τον σφιγκτήρα κλειστό. Μετά τον θάνατο, όλοι οι μυς χαλαρώνουν και απελευθερώνουν όλα τα σωματικά απόβλητα.

Δερματικά κύτταρα

Επειδή τα κύτταρα του δέρματος είναι σε επαφή με το περιβάλλον, απορροφούν οτιδήποτε μπορούν μέσα από την ώσμωση, που τα βοηθάει να ζουν περισσότερο, από μόνα τους.

Τρομακτικοί ήχοι

Αυτό που συμβαίνει είναι η συσσώρευση αερίων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου και στων μυών που ελέγχουν τις φωνητικές χορδές… Μερικές φορές αυτά τα αέρια βγάζουν ήχους σαν αναστεναγμούς.

« PREV
NEXT »