ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Εκδρομή στα Καλάβρυτα

Νέα εκδρομή σε 
Καλάβρυτα και Αγία Λαύρα.


(Ακυρώθηκε για τεχνικούς λόγους η προγραμματισμένη εκδρομή στις 4-11-2018,στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Μηλεσίου & το Εκπτωτικό Χωριό McARTHURGLEN)

Μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα και την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας διοργανώνει το Γραφείο Γενικού Τουρισμού του ΚΤΕΛ Αρκαδίας,για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.
Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στα πανέμορφα ορεινά Καλάβρυτα και στην Ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας με περιήγηση από το Οδοντωτό τρένο.
Το πρόγραμμα έχει ώς εξής: Η Αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 6:30 πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2018 και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου – Πατρών φτάνουμε στο Διακοπτό για να πάρουμε τον Οδοντωτό και να ξεκινήσουμε μαι όμορφη διαδρομή για τα Καλάβρυτα. Μια υπέροχη πρόταση για φθινοπωρινή απόδραση και μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Στη διαδρομή πραγματοποιείται ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Σπήλαιο.

 Η διαδρομή περνάει μέσα στο φαράγγι πλάι στο Βουραϊκό, το ποτάμι που δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Στη θέση μάλιστα Καταρράκτης τα νερά του ποταμού πέφτουν σχεδόν κάθετα και ορμητικά κάτω από το γεφύρι της γραμμής.

Μόλις φτάσουμε στα Καλάβρυτα θα κάνουμε μια στάση για καφέ και εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο της εταιρείας με το οποία θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Το πασίγνωστο ιστορικό μοναστήρι, στο οποίο υψώθηκε η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Μετά το προσκύνημά μας αναχωρούμε για το Σπήλαιο Λιμνών, όπου προαιρετικά μπορεί να ξεναγηθεί όποιος το επιθυμεί.

Στον δρόμο για την επιστροφή μας θα κάνουμε στάση για φαγητό στο Πλανητέρο, σε ένα μοναδικό τοπίο στο οποίο κυριαρχούν οι καρυδιές, τα πλατάνια και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20€ και περιλαμβάνει: Το λεωφορείο Τρίπολη - Καλάβρυτα - Τρίπολη και το εισιτήριο του οδοντωτού. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε θέσεις,επικοινωνήστε στα τλφ 2710 223614 - 2710 230140 & 6988702352.

« PREV
NEXT »